Svijet

KLINTON: Nadam se da ću doživjeti ženu u Bijeloj kući

1811klinton
N
ekadašnji američki predsjednik Bil Klinton je na konferenciji u Kini naveo kako se nada da će doživjeti ženu u Bijeloj kući te da će svoju suprugu Hilari podržati u svemu što odluči.

KLINTON: Nadam se da ću doživjeti ženu u Bijeloj kući
Portal AnalitikaIzvor

Hilari, koja je ove godine odstupila sa pozicije državne sekretarke, još uvijek se nije izjasnila da li će se opet uključiti u trku za predsjedničku poziciju, nakon što je propao njen pokušaj iz 2008. godine.

"Nadam se da ću doživjeti predsjednicu. Mislim da će to biti dobro za svijet, kao i za Ameriku. Ne znam da li će se Hilari kandidovati, ne postoji sigurna stvar u politici", rekao je Klinton na konferenciju koju je organizovao ugledni kineski finansijski magazin „Caijing“.

Svoju suprugu je Klinton nazvao najsposobnijom javnom službenicom s kojom je ikada radio te da će je podržati u svemu što odluči.

Klinton je u Peking otputovao kako bi se susreo sa predsjednikom Sji Đinpingom te kako bi promovisao rad svoje Fondacije Klinton.

Nije kritikovao Edvarda Snoudena, ali je potez američke vlade nazvao savršeno legitimnim kako bi se otkrilo postoje li određeni obrasci komunikacija između stranica poznatih da pripadaju terorističkim grupama.

"Pitanje je kada je, i je li uopšte, opravdano da vlada, pored tih obrazaca, počne prisluškivati telefone, čitati e-mailove i SMS-ove te ko bi to trebalo da odlučuje. Snouden je očito pomislio da je to pretjerano", rekao je Klinton.

Izvor: klix.ba

Portal Analitika