Društvo

Fondacija Petrović Njegoš: Donacija Prvom udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama

1811njegos
F
ondacija Petrović Njegoš donirala je Prvom udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama pet šljunkovitih staza za kvalitetan fizikalni tretman kao i obuku stručnog kadra za rad sa tom populacijom.

Fondacija Petrović Njegoš: Donacija Prvom udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Udruženja, njihove prostorije posjetili su predstavnici Fondacije i upoznali se sa servisima podrške koji se pružaju, u vidu fizikalnog, defektološkog i logopedskog tretmana kao i kroz personalnu asistenciju pomoći u kući onima sa težim smetnjama u razvoju.

“Takođe trenutno pružamo psihološku podršku roditeljima kroz radionice sa psihoterapeutom. Servise usluga za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju pružamo zahvaljujući odobrenim sredstvima za programe od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću i ZZZCG preko programa Javnih radova”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su iz Fondacije odlučili da obraduju mališane i roditelje NVO Prvog udruženja sa posebnim potrebama “donacijom koja je obuhvatila nabavku pet šljunkovitih staza neophodnih za kvalitetan fizikalni tretman djece i omladine kao i obuku stručnog kadra za rad sa tom populacijom”.

Iz Udruženja su zahvalili na humanom gestu “i velikoj pomoći i podršci koju su kroz donaciju pružili djeci i omladini sa smetnjama u razvoju, članovima našeg udruženja”.

Izvor: MINA

Portal Analitika