Abiznis

ME: Stiglo deset ponuda za izgadnju malih hidrocentala na osam vodotoka

1811me
N
a Javni oglas za davanje koncesija za izgradnju malih hidrolelektrana na osam vodotoka u Crnoj Gori, koji je Ministartsvo ekonomije raspisalo 11. jula i koji je završen danas, stiglo je 10 ponuda kompanija i konzorcijuma iz Crne Gore i inostranstva, navodi se u saopštenju Ministarstva.

ME: Stiglo deset ponuda za izgadnju malih hidrocentala na osam vodotoka
Portal AnalitikaIzvor

Ponude su dostavili: Konzorcijum "Plava Hydro Power" Kosovo, Hidroenergija Montenegro DOO Berane, Konzorcijum "Atlas Invest" DOO Podgorica, "Hidrowatt" DOO Podgorica (koji je dostavio tri ponude), Konzorcijum " Hydro Kaludarska" Češka,  Konzorcijum "Hydro Vrbnica" Češka, Konzorcijum "Interenergo" Ljubljana Slovenija, Energie Zotter Bau GMbh & Co.Ka Austrija i Konzorcijum "Hydro Bistrica" iz Podgorice.

U nastavku postupka, ponude se vrjednuju i rangiraju na osnovu kriterijuma za izbor najpovoljnije ponude.

"Kriterijumi na osnovu kojih će se ponude vrjednovati su navedeni u Javnom pozivu i to su: iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima, finansijska sposobnost, tehničko rješenje, instalisana snaga mHE, godišnja proizvodnja električne energije na pragu mHE, iskustvo na domaćem tržištu, višenamjenska rješenja”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Izbor najpovoljnijih ponuda se očekuje nakon evalucije ponuda sa stanovišta ovih kriterijuma. Kako navode u Ministarstvu ekonomije, rang lista ponuđača se sastavlja za svaki vodotok pojedinačno.

Podsjećamo, Ministarstvo ekonomije je pozvalo zainteresovana lica da se prijave na Javni oglas za davanje koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju malih hidroelektrana u Crnoj Gori. Davanje koncesija se sprovodi na osnovu javnog nadmetanja u otvorenom postupku na način definisan Zakonom o koncesijama.

"Cilj javnog nadmetanja je izbor najpovoljnijih ponuda za izgradnju malih hidroelektrana na osam vodotoka”, ističu u Ministarstvu ekonomije.

Predmet koncesije je projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje mHE na  vodotocima.

Portal Analitika