Društvo

Ministarstvo kulture uskoro će dobiti arhivsku građu crnogorske Vlade u egzilu

1811micunovic
M
inistarstvo kulture će uskoro dobiti arhivsku građu crnogorske Vlade u egzilu, navodi se u saopštenju  dostavljenom Portalu Analitika, nakon sastanka prof. Branislava Mićunovića sa Veronik Brumo, novoimenovanom izvanrednom i opunomoćenom ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori.

Ministarstvo kulture uskoro će dobiti arhivsku građu crnogorske Vlade u egzilu
Portal AnalitikaIzvor

Ministar kulture i Veronik Brumo, razgovarali su  o nastavku uspješne saradnje u oblasti kulture između Crne Gore i Francuske.

„Dogovoreno je da će ambasadorka Brumo u decembru u Ministarstvu kulture zvanično predati arhivsku građu crnogorske Vlade u egzilu. Ovaj gest ministar Mićunović i ambasadorka Brumo ocijenili su kao gest uzajamnog poštovanja i prijateljstva dvaju zemalja, pogotovo što je riječ o građi koja svjedoči o značajnom periodu istorije crnogorske nezavisnosti“, stoji u saopštenju Ministarstva.

Kako stoji u saopštenju stvaralaštvo Dada Đurića, Frederika Rosifa i brojnih crnogorskih i francuskih umjetnika dobri su primjeri za dalje planove i saradnju u svim oblastima kulture i umjetnosti između Crne Gore i Francuske.

Portal Analitika