Fudbal

Engleska utakmicom sa Njemcima slavi 150 godina FA

RuniVelbek
R
eprezentacija Engleske, u utorak od 21 sat na “Vembliju”, dočekuje Njemačku u okviru proslave 150 godina postojanja Fudbalske federacije, ali daleko od toga da će to biti samo prijateljski meč.

Engleska utakmicom sa Njemcima slavi 150 godina FA
Portal AnalitikaIzvor

"Protiv Njemaca se ne igraju prijateljske utakmice. Imaju sjajan tim, koji je mnogo napredovao, pogotovo mislim na igrače Bajerna", najavio je veliku bitku iskusni vezni fudbaler Frenk Lampard.

Rivalitet između ova dva tima garantuje sjajnu utakmicu, bez obzira što će i “Albion” i “Panceri” biti oslabljeni. Selektor Njemačke Joakim Lev ne može da računa na Mesuta Ozila, Manuela Nojera, Samija Kediru i Filipa Lama, dok će domaći biti bez pomoći Fila Džonsa.

Engleska i Njemačka su do sada odigrale 28 utakmica. "Panceri" su pobijedili 13 puta, tri meča završena su bez pobjednika, dok su ostrvljani slavili 12 puta.

Interesantno je da je "Albion" uspješniji u prijateljskim utakmicama (osam pobjeda, neriješeno i sedam poraza), dok su Njemci na svjetskim i evropskim šampionatima upisali pet trijumfa, tri remija i dva poraza. Posljednji meč odigrali su na Mundijalu 2010. u Južnoj Africi i ekipa selektora Joakima Leva ubjedljivo je slavila – 4:1.

Zanimljiv je i podatak da je Engleska u Londonu posljednji trijumf protiv Njemačke zabilježila još u martu 1975, kada je u prijateljskom meču bilo 2:0. Od tada su Njemci pet puta slavili na "Vembliju", uključujući i EP 1996. (na penale) i SP 2000.

Portal Analitika