Novi proizvodi

Kako Gugl planira da oživi Motorolu?

1811motorola
M
otorola se nada da će njen jeftini smartfon Moto G obezbijediti varnicu potrebnu da se ponovo pokrene njen posao uprkos tome što je Gugl (Google) i dalje drži podalje od Kine, najvećeg tržišta smartfona na svijetu.

Kako Gugl planira da oživi Motorolu?
Portal AnalitikaIzvor

Moto G, novi smartfon kompanije, biće dostupan po cijeni od 179 dolara bez ugovora za verziju sa 8GB interne memorije – što predstavlja trećinu cijene po kojoj Epl (Apple) prodaje iPhone 5C.

Novi smartfon namijenjen je tržištima u razvoju kao što su Brazil i Indija kao i razvijenim zemljama čiji stanovnici žele smartfon po pristupačnoj cijeni. U pitanju je drugi veliki proizvod koji je Motorola predstavila od kada ju je Gugl kupio 2012. godine.

Kompanija je u trećem kvartalu ove godine prijavila operativni gubitak u iznosu od 248 miliona dolara sada pokušava da se ponovo probije na sam vrh tržišta smartfona kojim dominiraju Epl i Samsung.

“Na svijetu postoji barem 500 miliona ljudi koji žele da kupe telefon sa cijenom koju ima Moto G”, izjavio je izvršni direktor Motorole Denis Vudsajd.

Moto G će od srijede biti dostupan u Brazilu i pojedinim zemljama Evrope, a lista zemalja bi u narednim nedjeljama trebalo da bude dodatno proširena.

Međutim, ovaj smartfon neće biti dostupan u Kini, najvećem tržištu smartfona na svijetu.

S obzirom da Moto G posjeduje Gugl search, Gmail i druge Guglove servise, uređaj ne može da se prodaje u Kini usljed određenih regulatornih problema.

Gugl je preselio svoj endžin za pretragu u Hong Kong 2010. godine kako bi korisnicima mogao da ponudi necenzurisane rezultate pretrage.

Proizvođači koji nude svoje Android smartfone u Kini uglavnom zamjenjuju Guglove servise alternativnim softverom.

Moto G nema impresivne performanse koje se mogu naći kod modela iPhone 5C koji košta 549 dolara ili Galaksija S4, koji se prodaje po sličnoj cijeni od 600 dolara. Ali 4.5-inčni ekran i 1.2GHz Qualcomm Snapdragon procesor znatno su iznad komponenti koje se koriste u jeftinim smartfonima koji u sebi vrlo često sadrže zastarjelu tehnologiju.

Izvor: b92.net

 

Portal Analitika