Politika

VEŠOVIĆ: Medojević dokazao ispravnost odluke građana

1711vesovic
P
rvim reakcijama nakon ubjedljivog poraza na lokalnim izborima Nebojša Medojević je još jednom dokazao da je odluka građana da ne ukažu povjerenje DF-u i opoziciji bila apsolutno opravdana, saopštio je portparol Demoklratske partije socijalista Časlav Vešović.

VEŠOVIĆ:  Medojević dokazao ispravnost odluke građana
Portal AnalitikaIzvor

On je naveo da „poslije političkog srozavanja na Cetinju i Mojkovcu, nedostatka hrabrosti da učestvuju na izborima u Petnjici, umjesto samokritike Medojević i društvo sebi postavljaju novi zadatak – da formiraju Vladu“.

- Na Cetinju su pod „lažnim“ imenom doživjeli pad od skoro 15 odsto u odnosu na rezultat parlamentarnih izbora. Da su koristili pravo ime, pad bi bio još veći. U Mojkovcu, u kojem su najavljivali ubjedljivu pobjedu, sakriveni u koaliciji sa SNP-om i DSS-om, su svi skupa doživjeli pad veći od 18 odsto. Na subotnjim lokalnim izborima DF je osvojio 7,3 odsto od svih raspoloživih mandata. To im je „odlična“ preporuka da danas razmišljaju o formiranju nove Vlade sa njima na čelu, bez DPS-a, najjače partije u Crnoj Gori kojoj građani ubjedljivo najviše vjeruju i koja je na izborima na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici zavrijedila skoro 54 odsto odborničkih mjesta. Ove njihove ideje je teško racionalno objasniti – navodi se u saopštenju Vešovića dostavljenom Portalu Analitika.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević pozvao je danas Socijaldemokratsku partiju da napušti koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista i da sa opozicijom formira tehničku vladu.

Vešović je u svom reagovanju, istakao da je realno da se na nekim narednim izborima trend pada opozicije nastavi. - I pored ogromne izlaznosti, demokratske i fer kampanje, bez ijedne primjedbe na regularnost izbora, umjesto da budu dostojanstveni u porazu, po starim navikama nastavljaju da traže imaginarne neregularnosti i da vrijeđaju građane Crne Gore nazivajući ih potkupljivim, da pristaju na ucjene i na nasilnu politiku. Tako ponižavaju i svoje birače, ali nije na nama da ih učimo.  Ako to sami ne znaju onda nijesu za politiku. Možda im vrijeme da mijenjaju profesiju. Teško da ijedan drugi posao mogu lošije raditi od ovoga kojim se sada bave – poručio je Vešović.

Portal Analitika