Abiznis

Deset ponuda za male hidrocentrale na osam vodotoka

male
N
a Javni oglas za davanje koncesija za izgradnju malih hidrolelekrtana na osam vodotoka u Crnoj Gori, koji je Ministratsvo ekonomije raspisalo 11. jula 2013. i koji je završen danas, stiglo je 10 ponuda kompanija i konzorcijuma iz Crne Gore i inostranstva, saopšteno ej Portalu Analitika iz Ministarstva ekonomije.

Deset ponuda za male hidrocentrale na osam vodotoka
Portal AnalitikaIzvor

U nastavku postupka, ponude se vrednuju i rangiraju na osnovu kriterijuma za izbor najpovoljnije ponude. Kriterijumi na osnovu kojih će se ponude vrednovati su navedeni u Javnom pozivu i to su: iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima, finansijska sposobnost, tehničko rješenje, instalisana snaga mHE, godišnja proizvodnja električne energije na pragu mHE, iskustvo na domaćem tržištu, višenamjenska rješenja. Izbor najpovoljnijih ponuda se očekuje nakon evalucije ponuda sa stanovišta ovih kriterijuma. Rang lista ponuđača se sastavlja za svaki vodotok pojedinačno.

Ministarstvo ekonomije, kako se podsjeća, pozvalo je zainteresovana lica da se prijave na Javni oglas za davanje koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju malih hidroelektrana u Crnoj Gori. Davanje koncesija se sprovodi na osnovu javnog nadmetanja u otvorenom postupku na način definisan Zakonom o koncesijama. Cilj javnog nadmetanja je izbor najpovoljnijih ponuda za izgradnju malih hidroelektrana na osam vodotoka.

Predmet koncesije je projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje mHE na vodotocima.

 

 

Portal Analitika