Politika

DANILOVIĆ: Kao političar se osjećam odgovornim, kao građanin se stidim

17danilovic
Š
ef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović napisao je na svom Fejsbuk profilu svoje viđenje rezultata lokalnih izbora. Danilović piše u svom komentaru da mu nije jasan izbor građana Mojkovca koji nakon 25 godina glasaju za vlast, koja im je, kako je kazao, uništila živote.

DANILOVIĆ: Kao političar se osjećam odgovornim, kao građanin se stidim
Portal AnalitikaIzvor

- Ako ne valjaju ni vlast ni opozicija onda svugdje na svijetu, svugdje ali baš svugdje, ljudi ne izlaze na izbore - odzivi su tridesetak odsto. Ako ne valja vlast onda se građani odazovu na birališta ili izađu na ulice i smijene vlast. Niije međutim za pravdanje i pohvalu kada na izbore izadje 84 odsto, svaki u mjestu živući građanin, a apsolutnu vlast dobije dvadestpetogodišnja vlast!?

Kao političar se osjećam odgovornim, a kao građanin se stidim. Stidim se, međutim, u svoje ime jer nema kolektivne odgovornosti. Trebalo bi da se stide i oni koji su mimo razuma i srca, a po dnevnoj potrebi podržali one koji su im uništili živote. Ako im se nisu dopale jedna, dvije ili tri opozicione partije zašto nisu birali lokalne liste - grupe građana koje su alternativa i vlasti i opoziciji!? Nema opravdanja, nema odgovora. Moramo zaviriti u sebe i svoje najniže porive. Sramota je za zrele i slobodne ljude da ljube slike političkih lidera - sramota je to za građansko društvo. Kao u izvikanoj folk pjesmi:

Sliku tvoju ljubim, šapćem tvoje ime, vetar nosi reči ne zaboravi me, napisao je Danilović na Fejsbuku.

 

 

Portal Analitika