Fudbal

Mladi čekaju Irce, VLAISAVLJEVIĆ: Ako dobijemo, blizu smo baraža!

VlaisavljevicSpisak
U
duelima sa Njemačkom, naši mladi fudbaleri pokazali su klasu, pokazali su da mogu da se nose i sa najjačim selekcijama - no, sada ih čeka najvažniji meč u kvalifikacijama. Samo četiri dana nakon remija sa ''pancerima'' pod Goricom, na istom mjestu u utorak veče ''crveni'' će ugostiti Republiku Irsku, koja je direktan rival za poziciju dva.

Mladi čekaju Irce, VLAISAVLJEVIĆ: Ako dobijemo, blizu smo baraža!
Portal AnalitikaIzvor

- Veliko je zadovoljstvo kada igrači odigraju onako, protiv selekcije kao što je Njemačka. Nadam se da smo uspjeli da ih oporavim za duel sa Irskom, a siguran sam da im motiva neće faliti. Ako budemo igrali kao protiv Njemačke, vjerujem da ćemo upisati tako važnu pobjedu - kazao je selektor Dušan Vlaisavljević, a onda se osvrnuo na narednog rivala.

- Oni gaje ostrvski fudbal, i ne odstupaju od njega. Upoznati smo sa kvalitetom Iraca. Forsiraju istu ekipu, sa jednom ili dvije izmjene. Natjeraćemo ih da preskaču igru, a mi za sada imamo dva odlična štopera, i vjerujem da će oni uspješno izaći na kraj sa tim loptama. Pobjeda bi puno značila, da se godina završi na najbolji mogući način. Bili bi neprikosnoveni na drugom mjestu.

Ako ovaj meč dobijemo jako smo blizu baraža. Što se tiče ove selekcije, ona je najtalentovanija, iako je kroz ovu reprezentaciju prošlo dosta kvalitetnih igrača. Izuzetno je talentovana, a imamo godišta od 1992. pa do 1996. Sastav se neće mijenjati, jer ako odigrati onako dobro protiv Njemačke, onda nema potrebe za tim. Jedino je moguća izmjena ako se neko ne bude na vrijeme oporavio od napornog meča - zaključio je Vlaisavljević.

Sjajnu partiju protiv Njemaca pružio je vezista Darko Zorić, koji vjeruje u tri boda protiv Iraca.

- Samopouzdanje nam je poraslo mnogo, poslije mečeva sa Njemačkom, i u Visbadenu, i u Podgorici. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim selekcijama. Očekujemo pobjedu, to stvara veći pritisak, ali uz publiku mi možemo da jako bitnog trijumfa. Istrošili smo se protiv Njemaca, jer smo željeli da ih pobijedimo. Oporavljali smo se ova dva dana, i vjerujem da ćemo biti spremni za Irce. Izuzev Boljevića, koji je zaradio žuti karton - kazao je Zorić.

 

TabelaMladi15
RasporedUEFAMladi
Portal Analitika