Abiznis

Ročište za Vektra Boku odloženo za kraj decembra

18vb
R
očište za uvođenje stečaja u Vektra Boku na zahtjev OTP faktoringa, koji se bavi otkupom potraživanja i loših kredita Crnogorske komercijalne banke (CKB), odloženo je za 24. decembar.

Ročište za Vektra Boku odloženo za kraj decembra
Portal AnalitikaIzvor

Odlaganje ročišta tražio je punomoćnik Vektra Boke, Ranko Grbavac, zbog zastupanja u predmetu koji se vodi kod Osnovnog suda u Herceg Novom.

On je odložio i prethodno ročište, zakazano za 30. septembar, kako bi se sačekao ishod glasanja o Planu reorganizacije u stečajnom postupku koji se kod Suda vodi nad glavnom kompanijom Vektra Montenegro, biznismena Dragana Brkovića.

Planom reorganizacije bi, kako je objašnjeno, trebalo da bude obuhvaćeno i potraživanje CKB-a.

Sudija Privrednog suda, Dragan Vučević, kazao je da će Sud obaviti uvid u tražene spise parničnih predmeta, kao i poseban izvještaj o nađenom stanju kod stečajnog dužnika.

Prema posljednjem spisku blokiranih preduzeća Centralne banke (CBCG), Vektra Boka duguje 6,09 miliona EUR, a u blokadi je tri godine.

CKB je pokrenula postupak za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra Boku, zbog duga od 3,25 miliona EUR.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona EUR.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika