Politika

Bojović: Teško je objasniti naprasno zadovoljstvo Cetinjana

18Bojovic
R
ezultati izbora na Cetinju pokazuju kako je u crnogorskoj poludemokratiji sitan korak od očiglednog nezadovoljstva većine građana do čokoladne pobjede Demokratske partije socijalista DPS, ocijenio je predsjednik Izvršnog odbora Pravedne Crne Gore Rade Bojović.

Bojović: Teško je objasniti naprasno zadovoljstvo Cetinjana
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, rezultati lokalnih izbora, koji su se održali u subotu 16. novembra, teško mogu objasniti naprasnim zadovoljstvom građana Prijestonice.

"Pritom, to ne znači da je DPS na biralištima pokrao izbore, ali je svakako zanimljivo istraživati način na koji je režim uspio da preko noći pridobije na stotine novih glasača koji su u zadnji čas impresionirani dostignućima vladajuće partije u ekonomski opustošenoj i prezaduženoj Prijestonici", istakao je Bojović.

Ove činjenice, dodaje on, ne oslobađaju od odgovornosti dio opozicije "koja naknadno kukumavči zbog opštepoznatih izbornih uslova".

Jer, svi oponenti DPS-a unaprijed su znali da izbori ne mogu biti niti fer niti ravnopravni, baš kao što su znali da će režim učiniti sve što može  da osvoji apsolutnu većinu«, naglasio je on.

Bojović smatra da je bitno da opozicija, pred lokalne izbore u Podgorici, odluči da li će bojkotovati izbore.

"Ili neka se dobrovoljno ugasi ili neka  pravovremeno programski i organizaciono integriše raspoložive potencijale, kako bi se uprkos DPS-ovskim zakulisnim radnjama i neravnopravnim izbornim uslovima pružila realna šansa civilizacijskoj  promjeni vlasti. U tom smislu, za crnogorsku državotvornu, demokratsku i reformatorsku politiku od presudnog je značaja da u jednoj koloni nastupi na Podgoričkim izborima i time pokuša spriječiti mogućnost da se ponovi Cetinje", zaključio je Bojović.

Izvor: CdM

Portal Analitika