Društvo

Pink Panter traži premještaj iz Japana u Spuž

18Rifat
P
odgoričanin Rifat Hadžiahmetović (45), koji se vodi kao član kriminalne grupe "Pink Panter", tražio je premještaj iz Japana u spuški zatvor, kako bi u svojoj državi nastavio da služi desetogodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog pljačke juvelirnice u Tokiju, saznaju Dnevne novine iz Ministarstva pravde.

Pink Panter traži premještaj iz Japana u Spuž
Portal AnalitikaIzvor

Japanske vlasti tražile su od crnogorskog ministarstva pismeno izjašnjenje o tome da li su saglasni da se ovaj transfer izvrši i taj dokument stigao je prije nekoliko dana.

Crna Gora potražuje Hadžiahmetovića za kojim je podgorički Interpol raspisao međunarodnu potjernicu.

Podsjećamo da je Hadžiahmetović uhapšen 14. marta 2009. na aerodromu Larnaka, dok je s lažnim bugarskim pasošem pokušavao da uđe na Kipar.

On je prvobitno priveden samo zbog falsifikovane putne isprave, ali je kiparska policija tokom provjere otkrila da se njegovo ime nalazi na međunarodnim potjernicama.

Na desetogodišnju zatvorsku kaznu, koju trenutno služi u Japanu, osuđen je zbog sumnje da je sa svojim saradnikom, takođe članom grupe "Pink Panter” Radovanom Jelušićem (43) iz Nikšića, kojem se sudi u Višem sudu u Podgorici, 14. juna 2007. godine opljačkao juvelirnicu u Tokiju.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika