Društvo

Tivat: Kozlov ne mari za prijave

18krasici
JP
„Morsko dobro“ podnijeće prijavu nadležnom tužiocu protiv investitora Alekseja Kozlova, koji u Radovićima obavlja građevinske radove bez potrebne dokumentacije.

Tivat: Kozlov ne mari za prijave
Portal AnalitikaIzvor

- U više navrata tokom novembra mjeseca redovnom kontrolom zone morskog dobra ustanovili smo da se u KO Radovići na parcelama 606 i 607 (dio Luštice prema Krašićima), odvijaju građevinski radovi za koje ne postoji odgovarajuća, zakonom predviđena dokumentacija – navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću i marketing budvanskog preduzeća.

Po njihovim navodima, investitor Alexey Kozlov je ispod svog objekta izbetonirao stepenice u dužini od oko 20 m, plato između stijena do mora dužine oko 7 m i širine oko 1.5 m i malu pontu dužine između 5 i 6 m i širine 1.5 m koja se oslanja na dva šipa.

JP „Morsko dobro“ je 04.11.2013. evidentiralo da je investitor započeo pripremanje terena za izgradnju, lomljenje kamena i dodavanje dasaka, o čemu je 12.11.2013. uputilo prijavu Upravi za inspekcijske poslove. Međutim, radovi nisu obustavljeni pa je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore 15.11.2013. evidentiralo betoniranje stepenica i dijela platoa preko stijena, kao i postavljanje šalovanja u more za pontu i šipova, a 17.11.2013. evidentiralo je da je definitivno izbetoniran započeti dio u moru.

JP „Morsko dobro“ je uputilo urgenciju Upravi za inspekcijeske poslove, a o prekršajima investitora obavijestilo je i područna jedinica tivatske policij, ali je Kozlov i pored prijava nastavio radove, pa je JP „Morsko dobro“ odlučilo da podnese prijavu nadležnom državnom tužiocu za navedene radove.

(Pobjeda)

Portal Analitika