Politika

Vuković: Politički protivnici treba da idu na remont

18misko1v
P
oslanik De­mokratske partije socijalista Miodrag Vuković kazao je za Pobjedu kako je izborni re­zultat DPS-a na Cctinju, u Mojkovcu i Petnjici „više ne­go sjajan... veličanstvena po­bjeda", dok je opozicija, kako je rekao, doživjela žestok po­raz, te da joj treba ozbiljan re­mont. Za Vukovića je najveći gubitnik izbora Socijalistička narodna partija koju je savez sa Demokratskim frontom gurnuo na totalnu marginu.

Vuković: Politički protivnici treba da idu na remont
Portal AnalitikaIzvor

- DPS je ostvarila jednu veličanstvenu pobjedu, koja je još veća ako se zna da su u tri opštine, ili u neke od njih, dobar rezultat postigle i druge de­mokratske strukture, dok su žestok poraz doživjele stranke koje druge, a u posljednje vri­jeme i sebe, ubjeđuju da nešto znače na političkoj sceni Crne Gore. Upravo završeni izbori je njihov konačan susret sa svojim likom u ogledalu - kazao je Vuković.

Za Vukovića. izborni rezultat ima ..nekoliko nivoa". Dva su. kaže, posebno bitna- da se u tri opštine konstituiše vlast koiu će činiti temeljna, najubjedljivija, najorganizovanija politička partija u Crnoj Gori, a s druge strane, građani su pokazali da više neće da rizikuju i poklan­jaju povjerenje onima koji ih vuku nazad. - Narednih dana, kad se malo smire strasti, pokazaće se dalekosežnost ovog rezultata. Ova pobjeda je satisfakcija za DPS, dokaz da smo dosljedni,odgovorni, stabilni... i da smo taj imidž stekli odavno. Sad smo ga samo ubjedljivije potvrdili i to u izuzetno zahtjevnom vremenu. Pobjeda je još značajnija jer je ostvarena uprkos velikoj hala­buci koja se već godinu-dvije diže, pojačana pred ove izbore od strane navodne, nažalost, vrlo slabe i neubjedljive političke alternative. Pobjeda u tim uslovima je još vrednija i takva je poruka iz ove tri sred­ine, iz Crne Gore, poslata Ev­ropi, pred decembarsku odluku o otvaranju poglavlja 23 i 24 -naglašava Vuković.

Visoki runkcionerDPS kaže da se opozicija u kampanji ponašala skoro na ,.ivici zdra­vog razuma" - političkom satanizacijom najjače političke partije.

- Kampanju je obilježila nevjerovatna količina prijavštine, medijske, političke koja je  komponovana u nekim centrima. Taj servis koji je to radio I ovog puta kao i ranije investirao je u pogrešne igraće i žestoko izgubio. Kampanju su obilježili i novi politički sub­jekti koji su iskočili kao „vjesni­ci" nekih novih proljeća usred jeseni i udarili o zemlju svom dužinom i širinom. Tako brzo nestaju neki koji su se niotkuda pojavili. Brže nestaju nego što su nastali. Vidite što se dešava sa Pozitivnom CG. Pokušala je da se instalira vještački, da se nogama i rukama ugura jedna navodno građanska, procrno-gorska partija, ali je tu svoju ori­jentaciju bacila na prvoj krivini pod noge. To je pokazao Nikšić -rekao je Vuković.

Poslanik DPS podsjeća na narodnu izreku: Kad nesposob­nom kažeš da je nesposoban, vrlo brzo ćeš vidjeti za što je sve pokvareno sposoban. - Mi smo nekima rekli da nijesu sposobni i da ih narod neće, i prije 20, i prije 10, i prije pet i prije godinu dana i pogodili smo ih u živac. Odjedanput su ti nesposobni pokazali zašto su, ali pokvareno, sposobni - za smišljanje afera. Sve im se vra­tilo kao bumerang - rekao je Vuković.

Komentarišući rezultat SNP-a, Vuković kaže da je tu partiju pokopao savez sa Demokrats­kim frontom.

- Nova srpska demokratija gro­bar je crnogorske opozicije. Što u Petnjici, među Bošnjacima, traže oni koji idu u četnike 2013. godine, kad sav normalan svijet ide u Evropu. To je družina koja treba da ide na politički remont i programski i organizacioni, kadrovski prije svega, poslije sil­nih poraza - poručuje Vuković i kaže da su rezultati izbora pokazali da se naši građani ne koiebaju kada se radi o strateškim ciljevima, te da je takva poruka poslala Evropi,

- I oni koji se pokušavaju nametnuli, neće pokole­bati, ni u jednom dijelu Crne Gore, pismenog, poštenog, iskrenog, obrazovanog građanina da da podršku svojoj državi jer u tome vidi sebe, u njenim politikama evropskih i evroatlanskih integracija, podršku daljem razvoju demokratskog puta CG - rekao je Vuković,

 

Portal Analitika