Abiznis

Skupštinski Odbor raspravljaće o zahtjevima invalida rada

18invalidi_rada
S
kupštinski Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje raspravljaće sjutra o aktuelnoj situaciji invalida rada u Bijelom Polju.

Skupštinski Odbor raspravljaće o zahtjevima invalida rada
Portal AnalitikaIzvor

Invalidi rada Bijelog Polja, Rožaja i Mojkovca prekinuli su sredinom sedmice štrajk, nakon obećanja da će u resornom Ministarstvu biti razgovarano o njihovim zahtjevima.

Oni su u petak imali sastanak sa ministrom rada i socijalnog staranja, Predragom Boškovićem, na kojem je dogovoreno da Radna grupa koju čine predstavnici Ministarstva i Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) razmotre u narednih 15 dana zahtjeve invalida rada.

Iz resornog Ministarstva je ranije saopšteno da će naredni sastanak invalidi rada održati sa Boškovićem početkom decembra.

Invalidi rada su štrajkovali dvije sedmice, da bi početkom sedmice radikalizovali protest tako što se dio njih zatvorio u prostorije udruženja, odbijajući svaki kontakt sa medijima i doktorima.

Osnovni njihov zahtjev je da invalidi rada sa 55 godina za muškarce, odnosno 50 za žene, steknu pravo na penziju, baš kao i oni sa 30 godina staža, bez obzira na starost.

U Ministarstvu rada i socijalnog staranja tada su odbili takav predlog, ocjenjujući ga nerealnim zbog rupe u budžetu.

(MINA-BUSINESS)



Portal Analitika