Abiznis

HTP Albatros uvećalo dobit preko četiri puta

18al
U
lcinjsko Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Albatros završilo je treći kvartal sa dobitkom od 71,03 hiljade EUR, oko 4,4 puta većim u odnosu na isti prošlogodišnji period.

HTP Albatros uvećalo dobit preko četiri puta
Portal AnalitikaIzvor

Prema izvještaju o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV), poslovni prihodi kompanije na kraju septembra bili su 19,4 odsto veći nego u uporednom periodu i iznosili su 601,44 hiljade EUR.

Poslovni rashodi Albatrosa porasli su 3,8 odsto na 531,32 hiljade EUR. Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi dostigli su 217,14 hiljada EUR, materijala 166,5 hiljada, a amortizacije i rezervisanja 86,68 hiljada EUR. Ostali poslovni rashodi bili su 61 hiljadu EUR.

Ukupna aktiva Albatrosa vrijedila je 10,43 miliona EUR, što je neznatno manje nego u uporednom periodu. Akumulirani gubitak je dostigao 3,71 milion EUR, a kratkoročna rezervisanja i obaveze 1,42 miliona EUR.

Većinski vlasnik Albatrosa je, prema podacima Centralne depozitarne agencije, International Business Group, sa oko 56,44 odsto akcija. Kompanija Mikrokozma posjeduje 29,88 odsto udjela u Albatrosu, a Rus Andrey Temniakov 8,44 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela.

Osnivači International Business Groupa su Konstantin Dukov, Aleksandar Ivanov i Sergej Ignjatjev iz Rusije. Mikrokozmu, koja je 2004. godine kupila kontrolni paket akcija Albatrosa, osnovali su Dukov i of šor kompanija Meister Partners čiji je vlasnik Rus, Vsevold Gluhcev.

(MINA-BUSINESS)Portal Analitika