Ostalo

VN SAD: Trijumf Fetela za istoriju!

FetellTrijumf
V
ozač Red Bula Sebastijan Fetel nastavio je da ispisuje nove stranice istorije, pošto je na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država ostvario osmu uzastopnu pobjedu.

VN SAD: Trijumf Fetela za istoriju!
Portal AnalitikaIzvor

Mladi Njemac je u Ostinu nastavio niz započet još u avgustu u Belgiji i postao prvi vozač u istoriji Formule 1 kojem je za rukom pošlo da trijumfuje na osam trka zaredom.

Fetel je do pobjede u Teksasu došao u vremenu od 1:39:17.148 sata, ispred vozača Lotusa Romana Grožana i timskog kolege i Marka Vebera, što mu je bio 12. trijumf u 2013. godini, a 38. u karijeri.

Grožan je od starta bio odmah iza Fetela, a iako je Veber uspio da mu se približi u samom finišu, nije mogao da ga ugrozi. Australijanac je poslije očekivano lošeg starta pao na četvrto mjesto, iza Luisa Hamiltona u Mercedesu, ali je vozač Red Bula uspio da ga pretekne poslije desetak krugova i poredak je ostao nepromijenjen.

Vozač Ferarija Fernando Alonso bio je bolji od ostalih, pošto je vodio veliku borbu sa Nikom Hilkenbergom u Zauberu, koji je kao šestoplasirani prošao kroz cilj. Odličnu trku odvozali su i vozač Meklarena Serhio Peres i Valteri Botas, koji je na taj način došao do prvih bodova u bolidu Vilijamsa. Prvu desetoricu, odnosno osvajače bodova, kompletirali su Niko Rozberg u Mercedesu i drugi vozač Meklarena Dženson Baton.

Portal Analitika