Rukomet

LŠ: Rukometašice Budućnosti preslišale FTC, ''plave'' idu dalje!

AdzicBududc
Rukometašice Budućnosti izborile su plasman u glavnu rundu Lige šampiona - ''plave'' su u utakmici posljednjeg kola grupe B, savladale Ferencvaroš 29:21 (15:14) i kao drugoplasirane izborile prolaz među osam najboljih timova Starog kontinenta.

LŠ: Rukometašice Budućnosti preslišale FTC, ''plave'' idu dalje!
Portal AnalitikaIzvor

U sjajnoj atmosferi u dvorani ''Morača'', izabranice Dragana Adžića do pobjede su došle zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu, a prednost od tri gola koju su stekle u 43. minutu (20:17) sačuvale su do kraja meča. Dileme oko pobjednika riješila je u 55. minutu Elena Georgijevska koja je donijela nedostižnih pet golova prednosti (26:21).

U drugom meču posljednjeg kola grupe B, Midtjiland je na svom terenu ostvario ubjedljivu pobjedu protiv MKS Selgros Lublina 37:26 (20:13) i osvojio prvo mjesto u grupi. Žrijeb grupa za glavnu rundu je u utorak u Beču - u prvom šeširu su Đer, Midtjiland, Krim i Vardar, a u drugom Tiringer, Budućnost, Savehof i Larvik. Naše šampionke će za protivnike dobiti dva prvoplasirana i jedan tim koji je preliminarnu fazu završio na drugoj poziciji u grupi.

BUDUĆNOST - FERENCVAROŠ 29:21 (15:14)

PODGORICA - SC ''Morača''. Gledalaca: 4.000. Sudije: Stark, Stefan (Rumunija). Sedmerci: Ferencvaroš 1 (1). Isključenja: Ferencvaroš 10 minuta.

BUDUĆNOST: Voltering (jedna odbrana), M. Vukčević, Žderić (16 odbrana), Petrović 5, Neagu 3, Nikitina, Georgijevska 2, Dalbi 6, Ježić, Cvijić 2, Mehmedović 3, Despotović, Pavićević 1, Bizdra 1, Knežević 6, Lazović.

FERENCVAROŠ: Sikora (dvije odbrane), Abramovič (11 odbrana), Začik 3, Cifra, Sarka 2, Verten, Sučanski 3, Mesaroš, Šuh, Štajnbah 3, Kovačić 2, Tomori 6, Pena 2 (1), Sekerčeš, Zamoranski.

TabelaLS17
Portal Analitika