Svijet

VIDEO: Srušio se putnički avion u Rusiji, najmanje 50 mrtvih

1711avionrusijayoutube
N
a međunarodnom aerodromu u Kazanju je pri sletanju pao avion "boing 737" na letu Moskva - Kazanj, a stradalo je najmanje 52 osobe.

VIDEO: Srušio se putnički avion u Rusiji, najmanje 50 mrtvih
Portal AnalitikaIzvor


Portparol ministarstva za vanredne situacije je rekao da je avion eksplodirao pri drugom pokušaju slijetanja i da su tom prilikom poginuli 44 putnika i šest članova posade, javio je Rojters. Raša tudej javlja da je stradalo 52 osobe.



Izvor iz hitnih službi rekao je agenciji Interfaks da su piloti napravili grešku prilikom ulaska u drugi prelet, zbog čega se avion srušao.



Izvor je dodao da postoji i mogućnost da je uzrok tehnički kvar.

Nakon što se srušio prilikom slijetanja, avion je zahvatio požar, a vatrogascima je trebalo punih sat vremena da vatru ugase.

Interfax javlja kako postoji velika vjerovatnoća da su za nesreću krivi pilot i kopilot, koji zbog nepažnje nisu uspjeli pravilno prizemljiti avion.Piloti su avion navodno pokušali prizemljiti tri puta, a potom se dogodila nesreća.

Predsjednik Vladimir Putin odmah je izdao naredbu da se pokrene istraga o uzrocima nesreće.

Prema listi putnika, u avionu su bili i sin predsjednika republike Tatarstan Irek Minihanov, načelnik Federalne službe bezbjednosti za republiku Tatarstan Aleksandar Antonov, i Elina Skvorcova, supruga poznatog televizijskog komentatora Romana Skvorcova.

Iz Moskve je stigao i poseban tim psihologa koji će pomagati rođacima žrtava.

Avion, koji je dolazio iz Moskve, eksplodirao je tokom pada na pistu, kada je trebalo da sleti na aerodrom u Kazanju u 19.25 po lokalnom vremenu (15.25 GMT).

U toku večeri, u Kazanj će otići grupa najiskusnijih istražitelja i kriminologa, koji će pokušati da utvrde uzrok pada aviona samo minut pre slijetanja.



foto: blic.rs

Portal Analitika