Fudbal

I Samjuel Eto na Mondijalu!

EtoKamerunn
K
amerun je treća afrička reprezentacija koja je izborila učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, pošto je u plejof dvomeču bila bolja od Tunisa.

I Samjuel Eto na Mondijalu!
Portal AnalitikaIzvor

Sve je bilo otvoreno uoči revanša u Jaundeu, budući da je prvi meč u Tunisu završen bez golova. Ipak, Kamerunci su iskoristili prednost domaćeg terena, slavili sa 4:1 i čekirali vizu za Brazil.

Na prvi gol se čekalo samo četiri minuta, kada je Pjer Vebo doveo 'Lavove' u vođstvo. Prednost je duplirana poslije pola sata igre golom Mukanđa, napadača Nansija.

Nadu Tunisu donio je Akaiči početkom drugog dijela igre, smanjivši na 2:1, ali sve dileme oko toga ko će na smotru najboljih u Brazil otklonio je Žan Makun sa dva gola (66', 87') za konačnih 4:1.

Podsjetimo, juče su plasman na Mondijal obezbijedile reprezentacije Nigerije i Obale Slonovače.

U utotrak 19. novembra saznaćemo preostala dva učesnika sa 'Crnog kontinenta'. Ganu će samo čudo u Kairu spriječiti da se ne nađe u Brazilu, jer je prvi meč protiv Egipta dobila sa ubjedljivih 6:1. Biće zanimljivo u Alžiru, đe će Burkina Faso pokušati da odbrani rezultat od 3:2 i pokušati da se nađe na Mondijalu prvi put u svojoj istoriji.

Portal Analitika