Politika

VEŠOVIĆ: Opozicija da napravi analizu izbora, SDP da izvuče pouku

1711vesovic
P
ortparol DPS-a Časlav Vešović rekao je za RTCG da bi SDP trebalo da izvuče svojevrsnu pouku iz izbornog rezultata DPS-a, ali i SDP-a.

VEŠOVIĆ: Opozicija da napravi analizu izbora, SDP da izvuče pouku
Portal AnalitikaIzvor

Govoreći o tome hoće li se situacija na lokalnim izborima 'preslikati' na koaliciju na državnom nivou, Vešović je rekao: "Mi kao ozbiljna partija pravimo detaljne analize izbornih rezultata. To savjetujemo opoziciji da uradi. To posebno savjetujemo koalicionim partnerima da urade, da izvuku pouku iz ovog izbornog rezultata. Jer cijenimo da je značajna podrška politici DPS-a svojevrsna poruka SDP-u".

On je rekao da je toj partiji u samom finišu brojanja glasova, kad se odlučivalo hoće li SNP osvojiti jedan mandat, nedostajalo samo devet glasova da bi osvojila 16. mandat u Petnjici, kako bi i u toj opštini imali apsolutnu vlast, kao što je bio slučaj sa Cetinjem i Mojkovcem.

Vešović je za RTCG rekao da su birači poslali vrlo jasnu poruku na jučerašnjim lokalnim izborima. Komentarišući stav dijela opozicije da treba preispitati regularnost izbora, Vešović je rekao da je opozicija nastupila na izborima bez adekvatnog programa.

"Uvijek poslije izbora postoji matrica ponašanja određenog dijela opozicije. Njima nedostaje političke mudrosti da nađu slabosti u svojim redovima", rekao je Vešović.

Govoreći o eventualnim koalicijama u Petnjici, Vešović je rekao da je obaveza i odgovornost na DPS-u da oni prvo ponude koaliciju partijama za koje cijene da će najbolje raditi u interesu građana Petnjice. To je, kako je rekao, sada na opštinskom odboru tamošnjeg DPS-a.

Teks: rtcg.me; foto: dps.me

Portal Analitika