Politika

Muhović: Neće biti lako pregovarati sa Bošnjačkom strankom u Petnjici

1711muhovic
D
emokratska partija socijalista osvojila je apsolutnu vlast na Cetinju i u Mojkovcu, dok joj u Petnjici za to nedostaje jedan mandat.

Muhović: Neće biti lako pregovarati sa Bošnjačkom strankom u Petnjici
Portal AnalitikaIzvor

DPS je u Petnjici dobio 15 odborničkih mandata, Socijaldemokratska partija 11, Bošnjačka stranka 4, a Socijalistička narodna partija jedan.

Kako u najmlađoj crnogorskoj opštini nijedna partija nije osvojila apsolutnu većinu, očekuje se formiranje postizbornih koalicija.

Jezičak na vagi biće Bošnjačka stranka, a predsjednik Opštinskog odbora u Petnjici Adnan Muhović za Radio Antena M kaže da je zadovoljan pozicijom te stranke.

„Važno je da je BS faktor odlučivanja u Petnjici. Dakle, kao što smo to i u kampanji isticali, neće se formirati vlast bez BS. Bošnjačka stranka je faktor koji odlučuje u Petnjici. Dobro je da DPS nije samostalno osvojio apsolutnu vlast, da mu trebamo, ali da trebamo i SDP-u, da bez nas ne mogu ni jedni ni drugi i da ćemo sigurno jednu od te dvije partije poslati u opoziciju brzih dana“, objasnio je Muhović.

Upitan ko ima više šanse da dobije povjerenje BS-a, DPS ili SDP, Muhović je kazao da će to biti „onaj koji bude najbliži BS u vezi sa poštovanjem programa BS, zalaganjem za prava Bošnjaka u Petnjici i čitavoj Crnoj Gori“.

Muhović i DPS-u i SDP-u poručuje da pregovori o koaliciji neće biti laki.

„Mislim da će vrlo brzo početi razgovori o koaliciji. Ko god nam da neku pisanu ponudu, mi ćemo se odrediti prema njoj. Neće biti lako pregovarati sa Bošnjačkom strankom, to treba da znaju i jedni i drugi. Dakle, izborili smo se za taj status da se pitamo, što bi se reklo. Ali, nismo baš zadovoljni izbornim rezultatom, naša projekcija je bila minimum šest mandata, a osvojili smo četiri“, objasnio je Muhović za Radio Antena M.

Foto: bscg.me

Portal Analitika