Politika

Bešić: DPS demonstrirao snagu

1411milosbesicok
P
olitički analitičar Miloš Bešić rekao je da je Demokratska partija socijalista DPS rezultatom na lokalnim izborima u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju poslala jasnu poruku crnogorskoj javnosti.

Bešić: DPS demonstrirao snagu
Portal AnalitikaIzvor

On je gostujući televiziji Crne Gore podsjetio da je DPS na predsjedničkim izborima demonstrirala slabost.

„Oni su na predsjedničkim izborima, uslovno rečeno, demonstrirali slabost koja je jednog trenutka njih dovela u situaciju da su očito mogli i da izgube izbore. Njima je očito bilo važno da sada demontriraju snagu kako bi pokazali da je to bila prolazna slabost i u tome su oni i uspjeli, čini mi se da je ta poruka bila najindikativnija“, ocijenio je Bešić, prenosi Antena M.

U lokalnom parlamentu Prijestonice DPS JE dobio 19, po pet mandata pripalo je SDP-u i Pozitivnoj, Građanskom frontu tri i SNP-u jedan.

Apsolutnu vlast DPS je osvojila i u Mojkovcu, a u Petnjici najviše mandata 15.

Kada se saberu utisci izbora i kampanje, predavač medijskog prava na Fakultetu političkih nauka u Podgorici Aneta Spaić kaže da je izborna kampanja uglavnom bila umjerena.

„Nijesmo imali ono što je bila karakteristika predsjedničkih izbora-jedan agresivan ton, jednu poruku koja je bila prilično uznemiravajuća i koja je kod i politički tolerantnijih osoba izazivala jednu vrstu animoziteta. Međutim negativan aspekt je što je priča bila malo, da tako kažem, dosadna“, istakla je ona.

Portal Analitika