Zanimljivosti

Napici uz koje ćete brzo i lako smršati

28154_shutterstock_22525612_iff
Š
ejkovi za mršavljenje odavno su hit u svijetu, a nutricionisti ih preporučuju kao dodatak u ishrani osobama koje žele da smršaju. Ovi ukusni napici brzo zasite organizam, a pritom sadrže sve vitamine, minerale i antioksidante neophodne za normalno funkcionisanje.

Napici uz koje ćete brzo i lako smršati
Portal AnalitikaIzvor

PREDNOSTI KREMASTIH KOKTELA:

•Voće je bogato antioksidantima koji ubrzavaju izbacivanje toksina iz organizma, a mlijeko ili jogurt s niskim procentom masti su važan izvor kalcijuma i vitamina D, koji učvršćuju kosti.

• Sokovi voća i povrća brže se i lakše apsorbuju u organizmu kada ih pijete nego kad pojedete cijele plodove. Tako ćete ujedno maksimalno iskoristiti sve vitamine i minerale, a šejkovi su posebno dobar izbor za ljude koji mnogo rade. Bolje je da popijete zdrav napitak na poslu nego da pojedete sendvič.

• Za razliku od nekih dijeta koje mogu da budu skupe jer uključuju namirnice koje ne koristite svakodnevno u ishrani, poput lososa, mršavljenje uz pomoć šejkova dostupno je svima. A posebno tokom leta kad su pijace pune raznovrsnog svježeg voća i povrća.

• Zato što obiluju hranljivim materijama, ovi zdravi napici neće vam samo pomoći da izgubite koji kilogram, već će doprineti i da vaša kosa i ten zablistaju i to poslije samo nekoliko dana šejk dijete.

NAPRAVITE UKUSAN OBROK:

Voće i povrće isjeckajte na komade, za jedan šejk dovoljno vam je onoliko voća koliko može da stane u jednu šaku ili šolju srednje veličine. Potom voće ili povrće ubacite u blender zajedno sa mlekom i po potrebi proteinskim prahom. Ako želite da vaš napitak bude gust, stavite više voća ili povrća. U zavisnosti od vašeg metabolizma za svega 20 dana možete smršati i do pet kilograma ako jedan obrok dnevno zamijenite šejkom.

Probajte provjerene recepte:

Miks od kivija i jabuka

Potrebno je: četiri kivija, dvije manje jabuke, šolja nemasnog mlijeka i kašika proteinskog praška

Priprema: Oljuštite kivi i jabuke, a potom ih isjeckajte i ubacite u blender zajedno sa mlijekom i proteinskim praškom. Šejk popijte dok je svjež, a možete ubaciti i kockicu leda.

Šejk od jagoda

Potrebno je: šoljica jagoda i šoljica isjeckanog svježeg ananasa, decilitar vode i decilitar nemasnog mlijeka

Priprema: Sve sastojke ubacite u blender i dobro umutite. Ako je vaš napitak dovoljno gust, prilikom služenja možete ga ukrasiti svežim jagodama.

Egzotik

Potrebno je: šoljica isjeckanog svježeg ananasa, pola krastavca, šolja nemasnog mlijeka i malo mirođije

Priprema: Isjeckajte krastavac na komadiće i zajedno sa ananasom, mlijekom i mirođijom ubacite u blender. Mutite dok masa ne postane glatka i odmah popijte napitak.

(Blic rs)

Portal Analitika