Region

Živković: Političari vode kriminalne grupe u kojima su i navijači

1611zivkovic
N
asilje u Srbiji bi moglo da se suzbije, da na vrhu organizovane kriminalne grupe, koja ga generiše, a čije su militantno krilo navijači, nisu političari, od kojih je većina danas u vladi, a dio je ostao u opoziciji, ocijenio je lider Nove stranke Zoran Živković, prenosi Blic.

Živković: Političari vode kriminalne grupe u kojima su i navijači
Portal AnalitikaIzvor

Živković je na tribini „Stop ekstremizmu i nasilju“, prvoj u kampanji Nove stranke za lokalne izbore na Voždovcu, istakao da su najveći problem Srbije „takozvani navijači“, kao dio te organizovane kriminalne grupe.

- Oni imaju svog političara, svog policajca, svog sudiju, svog novinara i glasila, što je osnovna definicija čistog organizovanog kriminala - rekao je on i dodao:

- Poslije zapaljene lomače na Zvezdinom stadionu, svi su se zakljinjali da će odgovorni najbrže biti kažnjeni i prošlo je 20 dana, a nismo čuli nijedno ime. Da li je bilo ko priveden ili označen, pošto na stadionu ima 250 kamera koje snimaju svako sjedište. Ne, naravno, zbog toga što u upravi jednog kluba sjedi brat Aleksandra Vučića, a u upravi drugog Branko Ružić, najbliži saradnik premijera i ministar za Evropsku uniju.

Prema njegovoj ocjeni, Srbiji je neophodna „Sablja 2“, ali ne za vanredno stanje u državi, već u policiji i pravosuđu.

- Nema odlaganja privođenja i hapšenja, nema odlaganja primjene zakona na sportskim terenima i bilo gdje. Ima danas da se zakažu sve moguće parade - i ponosa i sve druge - za sljedeću godinu i sve moraju da budu održane - rekao je on.

Živković je naglasio da je najveća laž da su 5. oktobra u promjenama učestvovali navijači i da nije tačno da su se svi istorijski događaji u Srbiji dogodili uz pomoć navijača, istakavši da ekstremističkih grupa od 2000. do 2004. godine nije ni bilo.

Foto: mc.rs

Portal Analitika