Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • RAĐENOVIĆ: Budva će prva na istočnoj obali Jadrana imati postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

RAĐENOVIĆ: Budva će prva na istočnoj obali Jadrana imati postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

1611radjenovic
B
udva bi do kraja godine trebalo da postane prvi grad na istočnoj obali Jadranskog mora koji ima postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kazao je u intervjuu za Atlas Televiziju predsjednik te Opštine Lazar Rađenović.

RAĐENOVIĆ: Budva će prva na istočnoj obali Jadrana imati postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda
Portal AnalitikaIzvor

- Taj kapitalni projekat je pri samom završetku i u narednih mjesec, dva dana ćemo svečano pustiti sa radom, tako da će 2014. godine prostor Budve i Bečića biti opremljen modernim sistemom za odvođenje i tretman otpadnih voda. Kapitalni projekat koji realizujemo sa njemačkim partnerima u narednoj fazi će se već od ove jeseni početi da se realizuje u Petrovcu, izgradnjom novog postrojenja za potrebe Petrovca i Reževića, i kasnije trećim postrojenjem na lokalitetu Jaz za Lastvu Grbaljsku i okolna sela – najavio je prvi čovjek budvanske Opštine.

On je podsjetio da je u „metropoli turzima“, nakon turističke, počela građevinska sezona.

- U Petrovcu je gradilište Hotela „Riviera – Crystal Palace“, koji realizuju partneri aktuelnog vlasnika hotela zajedno sa Hotelskom grupom „Budvanska rivijera“, i dogradnja i rekonstrukcija Hotela „Budva“ koja bi trebalo da bude spremna već za narednu turističku sezonu. U Budvi ima dosta ulaganja i u nerezidencijalne kapacitete, apart-hotele. Opština Budva u toku godine izda oko 130 odobrenja za gradnju objekata i naplati oko 20 milona eura naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta – „komunalija“ – dodaje Rađenović.

Lokalna vlast je, kaže, svjesna da život u Budvi nije idealan, i da za to povremeno dobijaju i zamjerke gostiju i građana.

- Ti komentari su se odnosili na pojedinačne utiske gostiju, što nas raduje. Nisu bili usmjereni na problem destinacije. Podijelili smo ih u nekoliko kategorija koji se odnose na buku, neke tačke čistoće u gradu – iako je Budva veoma čist grad – na saobraćajne gužve i još uvijek na taksi usluge u našem gradu.

Što se finansija tiče, Rađenović kaže da bi Budva trebalo da završi godinu realizacijom budžeta od 44 miliona eura.

Portal Analitika