Fudbal

Baraž: Nigerija na Mundijalu

Niggerija
R
eprezentacija Nigerije je 22. selekcija koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine. Nigerija je i u revanšu savladala Etiopiju sa 2:0, te ukupnim rezultatom 4:1 izborila mjesto na Mundijalu.

Baraž: Nigerija na Mundijalu
Portal AnalitikaIzvor

Strijelci u revanšu bili su Viktor Mozes u 20. minutu iz penala, i Viktor Obina u 82. Kasnije će šansu da potvrdi plasman na SP imati Obala Slonovače koja brani 3:1 u Senegalu.

U neđelju revanš igraju Kamerun i Tunis (0:0 u prvom meču), dok se u utorak ponovo sastaju Egipat – Gana (1:6) i Alžir – Burkina Faso (2:3).

Jednom nogom u Brazili su Urugvaj i Meksiko, koji su bili ubjedljivi u prvim mečevima baraža za predstavnicima Azije i Okeanije, dok će posljednja četiri tima iz Evrope biti poznata nakon revanša u utorak, a trenutno su najbliži Grčka, Portugal i Ukrajina.

Prije Nigerije na Mundijal 2014. su se plasirali Brazil, Japan, Australija, Iran, Južna Koreja, Holandija, Italija, SAD, Kostarika, Argentina, Belgija, Švajcarska, Njemačka, Kolumbija, Rusija, Bosna i Hercegovina, Engleska, Španija, Čile, Ekvador i Honduras.

Portal Analitika