Društvo

JELIĆ: Mediji značajni za politiku i projekte zapošljavanja (VIDEO)

vukicaok1611
D
irektorica Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić kazala je da mediji imaju veoma značajnu ulog u zapošljavanju jer „ako se zanemari uloga medija ostaje teži i duži put u promovisanju politika zapošljavanja”.

JELIĆ: Mediji značajni za politiku i projekte zapošljavanja (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Jedna od vrlo važnih naših uloga u sistemu jeste informisanje i edukovanje javnosti, kao i uticaj na promjene stavova učesnika tržišta rada – kazala je u petak direktorica Jelić u okviru 11. stručne konferencije Centra javnih službi zapošljavanja država jugoistočne Evrope koja je održana u juče u Baru.

Ona je istakla da promovisanje preduzetništva otvara veliki prostor za nova radna mjesta.

- Ništa manje nije bila zahtjevna i misija usmjeravanja nezaposlenih na aktivno traženje zaposlenja i na preusmjeravanje odgovornosti za njihovu nezapslenost sa države na njih same. Tome je poslužio dugogodišnji slogan na svim našim promotivnim materijalima “Posao se ne čeka, posao se traži” – naglasila je Vukica Jelić.

Prema njenim riječima veza sa medijima kolegama iz javnih službi zapošljavanja iz zemalja EU može izgledati kao nešto što se podrazumijeva.

- Iskustava pokazuju, da ako se zanemari uloga medija i njihova moć se ne koristi na pravi način, ostaje nam teži i duži put u promovisanju naših politika zapošljavanja, mjera i projekata Naše je da neprestano radimo na stvaranju što povoljnijeg ambijenta, da informišemo, ukazujemo i podstičemo na promjene – zaključila je Vukica Jelić.

Na dvodnevnom skupu u Baru, pored direktora javnih službi zapošljavanja zemalja regiona, učestvovali su i predstavnici Austrije, Njemačke, Mađarske, Francuske i Turske.

 

Portal Analitika