Društvo

VELJOVIĆ: Vjerujem Unutrašnjoj kontroli, nijesam radio iza leđa Konjeviću

veljovicveselin
S
avjetnik za bezbjednost Predsjednka Filipa Vujanovića, Veselin Veljović kazao je za Pobjedu da mu nije bila namjera da radi iza leđa ministru Konjeviću.

VELJOVIĆ: Vjerujem Unutrašnjoj kontroli, nijesam radio iza leđa Konjeviću
Portal AnalitikaIzvor

Veljović je istakao da vjeruje Unutrašnjoj kontroli i da je samo on organizovao predavanje u kampu SAJ-a na Zlatici prošle subote i da niko drugi za to nije odgovoran.

- Unutrašnjoj kontroli saopštio sam informacije i potvrdio da je skup policijskih službenika u kampu na Zlatici bio organizovan povodom predavanja u procesu NATO integracija. Nije mi bila namjera da radim bilo kome iza leđa, a posebno ne ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću prema kojem se odnosim s poštovanjem i uvažavanjem – kazao je za Pobjedu Veljović.

Unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova u četvrtak je uzela pisanu izjavu od Veljovića. Bivši šef policije i savjetnik za bezbjednost Predsjednika Filipa Vujanovića, prošle subote je, u kampu na Zlatici u Podgorici održao predavanje desetinama policajaca.

Veljović je tada rekao da je on organizovao skup na kome je policajcima pričao o NATO integracijama.

Iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića su, međutim, saopštili da je netačna izjava Veljovića da je ministar unutrašnjih poslova prihvatio bilo kakvu njegovu inicijativu o održavanju predavanja o NATO.

Prema riječima Veljovića, radilo se o nesporazumu i nerazumijevanju, a ne o bilo kakvoj namjeri.

- Saopštio sam Unutrašnjoj kontroli da sam ja organizovao predavanje i da po mom shvatanju konkretne situacije ne postoji odgovornost bilo kog drugog policijskog službenika sa predavanja – kazao je savjetnik predsjednika.

Veljović je dodao da vjeruje da će Unutrašnja kontrola objektivno utvrditi činjenično stanje i o nalazima i mišljenju realno informisati ministra unutrašnjih poslova.

- Vijesti su zloupotrijebile moju izjavu da sam kazao kako je ministar unutrašnjih poslova prihvatio inicijativu za održavanje predavanja i tu neistinu su uporno više dana ponavljali. Istina je da sam na sjednici Savjeta za NATO govorio o većem stepenu mobilnosti operativnih struktura u sistemu bezbjednosti i potrebi jačanja aktivnosti u pravcu javne podrške za članstvo u NATO u sektoru bezbjednosti i kod građana naše države – kazao je Veljović.

Kako je istakao, na sceni je još jedan pokušaj navodno nezavisnih medija kompromitacije njega i njegove porodice.

Portal Analitika