Politika

Danas izbori na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici

glasanjeok1611
L
okalni izbori na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici održavaju se danas a pravo glasa u te tri opštine ima više od 28 hiljada birača. Bračka mjesta otvorena su od sedam do 20 sati.
Izbrna tišina počela je u ponoć.

Danas izbori na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici
Portal AnalitikaIzvor

Na izborima na Cetinju učestvuju osam lista – Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijalistička narodna partija (SNP), Građanski front, Pozitivna Crna Gora, Pravedna Crna Gora, Liberalna partija (LP) i Pokret vladavine prava.
Na izborima u Mojkovcu učestvovaće – DPS, SDP, Pozitivna Crna Gora, Narodna stranka, Otadžbinska srpska stranka, nezavisna lista Za Mojkovac i koalicija SNP, Demokratskog fronta i Demokratske srpske stranke.
U Petnjici će učestvovati liste DPS, SDP, Bošnjačke stranke, SNP, Pozitivne Crne Gore, LP i Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde.

Biraki-spisakok1611
Na Cetinju je u biračke spiskove upisano 14.686 birača, i oni će glasati na 39 biračkih mjesta , od čega je19 na seoskom području.
Sekretar OIK-a u Mojkovcu, Vesna Filipović kazala je da je u tom gradu upisano 7.254 birača koji će glasati na 21 biračko mjesto.
Sekretar OIK Berane, Dubrovka Jovančević, kazala je da će u Petnjici, na 17 mjesta, glasati 6.331 birač.
Na prethodnim izborima na Cetinju, DPS je osvojila 21, SDP šest, SNP tri, LP -Građanska partija dva mandata, a u parlamentu je bio i jedan nezavisni odbornik.
U Mojkovcu su na poslednjim izborima DPS i SDP imali 18, a SNP 13 odbornika.
Petnjici je vraćen status opštine krajem maja, odlukom crnogorskog parlamenta.

Foto: RTCG, kimenovine.com

Portal Analitika