Politika

LEKIĆ: DF ne vodi kampanju protiv NATO

lekic
D
ekriminalizacija vlasti i raskid sa politikom korupcije glavni su zahtjevi Demokratskog fronta (DF) da bi sjeli sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) za pregovarački sto o potencijalnoj koalicionoj saradnji, koju je nagovijestio šef socijaldemokrata Ranko Krivokapić u sinoćnjoj emisiji "Načisto" Televizije "Vijesti".

LEKIĆ: DF ne vodi kampanju protiv NATO
Portal AnalitikaIzvor

Lider DF-a Miodrag Lekić je za TV Vijesti kazao da je najava Krivokapića i dalje "suva retorika" i traži konkretne poteze u smjeru koji je nagoviješten.

"Na tu retoriku oko državotvornih stranaka sa kojima će da se sastane, pa možda sa DF-om, ja njemu odgovaram: prvo se dekriminalizujte, pa ćemo možda razgovarati", rekao je Lekić.

Poziv za stvaranje tzv. državotvornog bloka dobila je i Pozitivna Crna Gora, ali iz vrha te partije još ne žele da komentarišu mogućnost političkog preokreta.

Dok stranka Darka Pajovića jasno podržava članstvo Crne Gore u NATO savezu, što je glavni uslov Krivokapića za saradnju, u Frontu je stav o Sjevernoatlantskom savezu prilično nejasna. To, smatra Lekić, ne bi trebalo da bude kamen spoticanja.

"DF nije nikakva prepreka, ne vodimo nikakvu kampanju protiv NATO-a. Mi izražavamo podijeljenost u crnogorskom društvu, jer postoje grupacije i stranke koje su sa velikim entuzijazmom za ulazak u NATO, postoje druge koje nijesu", poručio je Lekić.

 

 

Portal Analitika