Politika

VIDEO: Vujanoviću uručena međunarodna nagrada

okvujanovic11
P
redsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću uručena je Međunarodna nagrada Ilijas Afandijev, koju mu je dodijelila Međunarodna fondacija Ilijas Afandijev za 2012. godinu.

VIDEO: Vujanoviću uručena međunarodna nagrada
Portal AnalitikaIzvor

Vujanoviću je, u Podgorici, nagradu uručio Tural Afandijev, predsjednik fondacije.

Afandijev je ocijenio da su životni put i politička aktivnost Vujanovića čvrsto vezani za narod Crne Gore, koji je izabrao put demokratskih reformi.

On je kazao da Vujanovićev nedavni reizbor za predsjednika Crne Gore predstavlja ne samo dokaz široke podrške njegovoj politici, već i potvrdu teze da je on „sinonim za stabilnost i mir“.

Vujanović se zahvalio na nagradi navodeći da to priznanje znači verifikaciju aktivnosti Crne Gore na planu afirmacije milienijumskih ciljeva Ujedinjenih nacija (UN).

On je ocijenio da se crnogorsko-azerbejdžanski odnosi razvijaju na obostrano zadovoljstvo.

Međunarodna fondacija Ilijas Afandijev osnovana je 2005., na programu doprinosa realizaciji UN ''MIlenijumskih ciljeva'', koji je posvećen održivom razvoju i projektima socijalne vrijednosti, sa posebnim angažmanom u aktivnostima dobročinstva u svim oblastima.

Tu prestižnu nagradu već su dobili bivši predsjednici Slovenije Danilo Turk, Bugarske Georgi Parvanov, Srbije Boris Tadić, Litvanije Valdas Adamkus, Hrvatske Ivo Josipović i premijer Turske Redžep Erdogan.

 

 

Portal Analitika