Abiznis

ČANOVIĆ: Do 2030. obezbijediti održiv ekonomski razvoj

1511miodragC
C
rna Gora bi do 2030. godine, u skladu sa Energetskom politikom, trebalo da obezbijedi sigurnost snabdijevanja, konkurentno energetsko tržište i održivi energetski razvoj, saopštio je pomoćnik ministra ekonomije Miodrag Čanović na Investicionoj konferenciji u Beču, prenosi Mina biznis.

ČANOVIĆ: Do 2030. obezbijediti održiv ekonomski razvoj
Portal AnalitikaIzvor

On je na konferenciji pod nazivom Izazovi održivog snabdijevanja energijom, koja je održana u četvrtak, kazao da su sigurnost snabdijevanja, konkurentno energetsko tržište i održivi energetski razvoj tri osnovna cilja Energetske politike Crne Gore do 2030. godine.

Čanović je u Beču predstavio i tekuće investicione projekte u oblasti energetike, kao i planove i ciljeve kada je riječ o investicijama u energetskom sektoru u predstojećem periodu, prenosi agencija MINA-business.

Investicionu konferenciju organizovao je Sekretarijat Energetske zajednice, kako bi se podstakle i kanalisale investicije u oblasti energetike u zemljama potpisnicama Sporazuma o Energetskoj zajednici.

Na konferenciji je, između ostalog, predstavljena i strategija Energetske zajednice, kao i projekti značajni za nju.

Konferenciji u Beču prisustvovalo je oko 70 učesnika, među kojima je bilo 20 renomiranih govornika, fokusiranih na investicije, energetiku i energetsku efikasnost.

 

Portal Analitika