Region

Srušio se vojni avion „Orao“ kod Mrčajevaca

1511orao
V
ojni avion tipa "Orao" koji je poletio sa vojnog aerodroma u Lađevcima, srušio se danas nešto poslije 12 sati u blizini Mrčajevaca. Prema saznanjima "Blica" pilot Ivan Pantić je uspio da se katapultira.

Srušio se vojni avion „Orao“ kod Mrčajevaca
Portal AnalitikaIzvor

Načelnik sektora za vanredne situacije Dragiša Broćić kaže da je pilot dobro i da prilikom incidenta niko nije povrijeđen.

Avion je pao oko 12.30 časova između Mrčajevaca i Slatine, kod Čačka, potvrđeno je "Blicu" u Odjeljenju za vanredne situacije Moravičkog okruga.

Načelnik sektora Dragiša Broćić za "Blic" kaže da je avion pao u njivu na samo

dvedesetak metara od jedne kuće. Prema svjedočenju mještana pilot je na vrijeme uspio da se katapultira nakon čega je avion počeo nekontrolisano da pada.

- Vatrogasna ekipa je stigla na lice mjesta oko jedan sat i zatekla avion koji gori. U njemu nije bio pilot. U krugu od nekoliko stotina metara od udara raspršeni su djelovi aviona. Ima manjih oštećenja na krovovima stambenih i poljoprivrednih objekata, a na jednoj kući su popucala i stakla - kaže Bročić i dodaje da je u letjelici bio samo jedan pilot.

- On se uspješno katapultirao, otvorio mu se padobran, to su vidjeli i mještani, i prizemljio se bez povreda - kaže Broćić.

Na lice mjesta su stigli vojni istražni organi.

U Ministarstvu odbrane saopštili su da je do udesa došlo prilikom probnog leta-tehničke probe vazduhoplova tipa J-22 ''Orao''.

- Pilot major Ivan Pantić iz 98. vazduhoplovne brigade iz Kraljeva, tom prilikom se katapultirao iz aviona. Major Pantić se dobro osjeća i u stabilnom je stanju, a u toku dana će biti prevezen na Vojnomedicinsku akademiju radi kontrolnog pregleda. Mjesto pada aviona je obezbijeđeno u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Portal Analitika