Abiznis

MF: Uskoro ugovor sa SB za realizaciju projekta „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“

1511zugic
M
inistar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa Anabel Abreu, šeficom Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i BiH. Na sastanku je bilo riječi o statusu projekata koji se, uz podršku Svjetske banke, realizuju u Crnoj Gori, a tiču se oblasti energetike i zaštite životne sredine, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

MF: Uskoro ugovor sa SB za realizaciju projekta „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“
Portal AnalitikaIzvor

Saopšteno je da se pregovori u vezi sa projektom „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“, koji se odnosi na unapređenje energetske efikasnosti u zdravstvenim ustanovama, uspješno okončani i da je sljedeći korak potpisivanje ugovora o kreditnom aranžmanu u iznosu od 5 miliona eura, nakon zvaničnog odobrenja od strane Vlade Crne Gore i Borda direktora Svjetske banke. Abreu pohvalila je efikasnost crnogorskog tima koji učestvuje u pregovorima i realizaciji projekta.

Kako navode iz Ministarstva finansija, Radoje Žugić upoznao je šeficu Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i BiH da je Vlada dala saglasnost za započinjanje pregovora sa Svjetskom bankom u cilju realizacije projekta „Upravljanje industrijskim otpadom“, čija bi realizacija doprinijela značajnom unapređenju kvaliteta upravljanja industrijskim otpadom u Crnoj Gori, kao jednog od ekološki najbitnijih pitanja.

„Ministar Žugić predstavio je sagovornici najnovije podatke o budžetskim prihodima, čije ostvarenje premašuje prošlogodišnje, kao i plan, što je, dominantno, posljedica paketa mjera fiskalnog prilagođavanja i intenzivne borbe protiv sive ekonomije. Takođe su, na današnjem sastanku, prezentovane projekcije Ministarstva finansija vezane za ekonomski rast i ostvarenje prihoda u narednoj godini, kao i predlog budućih mjera, usmjerenih na nastavak fiskalne konsolidacije“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Anabel Abreu prenijela je spremnost Svjetske banke da pruži podršku Ministarstvu finansija u realizaciji svih mjera i aktivnosti koje će doprinijeti snaženju fiskalne i finansijske stabilnosti Crne Gore.

Portal Analitika