Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Sastanak u Mojkovcu regularan, saslušanja o Veljovićevom predavanju na Zlatici nastavljena i danas

Sastanak u Mojkovcu regularan, saslušanja o Veljovićevom predavanju na Zlatici nastavljena i danas

1511zgradamupa
U
nutrašnja kontrola utvrdila je da je sastanak koji je u mojkovačkoj policiji organizovao komandir Vitomir Veljović, rođeni brat savjetnika predsjednika za bezbjednost Veselina Veljovića, bio dio redovnih aktivnosti, a ne u svrhu predizborne kampanje u ovom gradu kako su to prenijele „Vijesti“.

Sastanak u Mojkovcu regularan, saslušanja o Veljovićevom predavanju na Zlatici nastavljena i danas
Portal AnalitikaIzvor


-Sastanak je organizovan nakon kolegijuma koji je održan u bjelopoljskoj policiji, kojoj pripada mojkovačko odjeljenje i to je uobičajena procedura. Na tom sastanku nije bilo ništa sporno, već su prenesene informacije sa kolegijuma u Bijelom Polju. Postoje uredni zapisnici, kolega je ispitao i Veljovića i ostale policajce i nije došao do informacija da je on politički zloupotrijebljen - kazao je izvor Portala Analitika iz policije.

„Vijesti“ su objavile kako je komandir mojkovačke policije Vitomir Veljović okupio gotovo kompletan sastav tamošnje policije, u susret lokalnim izborima u subotu, tražeći od njih da se uključe u agitaciju.

Unutrašnja kontrola MUP-a nastavila je danas da saslušava aktere tajnog sastanka u kampu SAJ na Zlatici, održanog u subotu 9. novembra na inicijativu savjetnika za bjezbjednost predsjednika Crne Gore Veselina Veljovića.

Sumnja se da je taj sastanak zloupotrijebljen u političke svrhe, odnosno da je Veljović, koji je bivši komandant SAJ i direktor Uprave policije pozvao na sastanak Mojkovčane zaposlene u MUP-u kako bi im dao instrukcije šta da rade u posljednjoj sedmici pred lokalne izbore u Mojkovcu. Veljović, rođeni Mojkovčanin, to je negirao uz objašnjenje da je u kampu na Zlatici priredio predavanje o NATO integracijama.

Unutrašnja kontrola još nije utvrdila konačan spisak policajaca koji su prisustvovali tajnom sastanku, a izvor Portala Analitika kaže da će to, sudeći prema rezultatima prvih saslušanja, biti teško jer policajci nijesu voljni da kažu ko je sve u subotu bio u kampu na Zlatici.

- Neko kaže pet-šest imena onih koji su sjedjeli u njihovoj blizini, a neki se ne mogu sjetiti ni ko je sjedio pored njih, kao da su uplašeni – kazao je naš izvor.

Svi oni su ispričali da im je Veljović predavao o NATO integracijama.

Sagovornik Portala Analitika kaže da su pročitali i izjavu Veselina Veljovića koju je on juče donio u MUP i da u njoj nema ništa novo u odnosu na ono što je izjavio ranije medijima.

- Radi se o istovjetnom izvještaju koji je predao predsjedniku države a on ga proslijedio ministru Rašku Konjeviću. Od slova do slova. Ni zarez nije promijenjen – rekao je naš izvor.

Koliko će trajati istraga o tajnom sastanku na Zlatici još je neizvjesno i zavisiće isključivo od broja identifikovanih aktera sastanka.

Hitnu istragu naložio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević koji insistira da se utvrdi da li je sastanak zloupotrijebljen u političke svrhe kako je su to objavili mediji. Bez obzira od tog nalaza Unutrašnje kontrole, Konjević će tražiti „glave“ jer, kako je kazao naš izvor, „sve i da nije bilo politike, službene prostorije su korišćenje mimo znanja nadležnih“.

- To znači da su svakako zloupotrijebljene. Stav ministra je da to ne može da uradi niko, pa ni savjetnik predsjednika države – kazao je naš izvor.

foto: kodex.me

Portal Analitika