Košarka

Budućnost čeka Olimpiju, JOVOVIĆ: Spremni za težak meč

PresBudKosarka
P
etu uzastopnu pobjedu u ABA ligi traže košarkaši Budućnost Volija - do ukupno šeste u regionalnom takmičenju ''plavi'' će pokušati da dođu u ''Morači'' protiv Olimpije. Ekipa iz Ljubljane je na začelju tabele, pruža partije ispod nivoa, ali polako podiže formu, pa se i taj meč mora shvatiti maksimalno ozbiljno, poručio trener Igor Jovović.

Budućnost čeka Olimpiju, JOVOVIĆ: Spremni za težak meč
Portal AnalitikaIzvor

- Kada se analizira njihov sastav, i rezultati koje su do sada postigli, to nije objektivna slika kvaliteta tima. U međuvremenu su uspjeli da oporave prvog pleja Džeksona, koji od početka sezone nije bio sa timom. Pojačali su se Vladovićem, i ekipa igra sigurno bolje nego što je igrala, u uvodnim utakmicama, kada su doživjeli i veliki broj poraza. Mi smo spremni da odigramo jednu tešku utakmicu, i na taj način je posmatramo, jer ekipa ima veliki kvalitet. Tu je Joksimović, dugogodišnji učesnik Jadranske lige, sjajnog Litvanca Galijusa. Moramo biti koncentrisani svih 40 minuta, pogotovo u defanzivi, kako bi trijumfovali. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, što zbog akcije sa Kliničkim centrom, što zbog podrške koja nam je i te kako potrebna - kazao je Jovović.

Miloš Komatina ističe da ne smiju potcijeniti rivala, i da je uz navijače samo pobjeda u mislima.

- Očekuje nas jako težak meč, protiv tima koji je veoma iskusan. Ne smije da nas zavara njihova pozicija na tabeli, jer su neke utakmice nesrećno izgubili. Ali, polako podižu formu, što su i pokazali u posljednja dva meča. Moramo maksimalno ozbiljno ući u meč, koncentrisani svih 40 minuta, ako želimo pobjedu - kazao je Komatina.

Ulaz je 2 eura, a sav prihod sa utakmice biće doniran Institutu za bolesti djece.

Zato, još jednom, poziv svim građanima da dođu u što većem broju na meč Bududćnost - Olimpija koji se igra u subotu od 19 sati.

RasporedABA15
TabelaABA15
Portal Analitika