Društvo

AHMETAŠEVIĆ: Haškom tribunalu bitniji obračun sa Artmanovom nego kredibilitet

okbosanka
A
ktivistkinja za ljudska prava, novinarka i predavač na Univerzitetu u Gracu, Nidažara Ahmetašević ocijenila je u izjavi za Portal Analitika da je Haški Tribunal kredibiliteta nakon serije oslobađajućih presuda po komandnoj odgovornosti.

AHMETAŠEVIĆ: Haškom tribunalu bitniji obračun sa Artmanovom nego kredibilitet
Portal AnalitikaIzvor

- Njima je bilo bitnije da se razračunavaju sa Florens Artman a ne nekim važnim pitanjima i time su gubili vrijeme koje je nama jako bitno. Nas su doveli u situaciju da prestanemo vjerovati u jedinu instituciju koja je utvrdila neke kakve takve činjenice. Mi nažalost nemamo neko drugo tijelo za ono što je Hag utvrdio, kazala je Ahmetašević za Portal Analitika.

Ahmetašević je bila jedna od učesnica medijske konferencije ''Riječ, slika i neprijatelj'' na panelu Fenomen uloge medija u procesu sekuritizacije.

Ona je kazala da je njeno povjerenje itekako poljuljano zbog posljednjih odluka ali je i dodala da ne postoji neko drugo mjesto na kome se mogu potegnuti ta pitanja.

- To ne znači da ne treba biti kritičan prema Haškom tribunalu i mislim da svako od novinara mora pažljivo pratiti šta radi Tribunal i pročitati presude i vidjeti zašto su ti ljudi oslobođeni, rekla je ona.

 

 

Portal Analitika