Društvo

PILAV: Peticiju za povratak profesora Bešića potpisalo oko 600 studenata

1411milosbesicok
P
eticiju, kojom se traži da se profesor Miloš Bešić vrati na Fakultet političkih nauka do sada je potpisalo oko 600 studenata i potpisi su predani Rektoratu, kazao je za Portal Analitika jedan od pokretača inicijative student FPN-a, Emir Pilav.

PILAV: Peticiju za povratak profesora Bešića potpisalo oko 600 studenata
Portal AnalitikaIzvor

- Peticiju je potpisalo oko 600 studenata. Mi smo predali Rekoratu UCG peticiju, sa svim potpisima kao i listu zahtjeva, gdje studenti traže da se u najkraćem mogućem roku problemi na fakultetu riješe, izjavio je Pilav za Portal Analitika.

Pilav ističe da su studenti nezadovoljni stanjem na Fakultetu političkih nauka, kao i na Univerzitetu Crne Gore.

- Želimo da se poboljša stanje na FPN i UCG, da se vrate profesori koji su zbog ovakve situacije otišli sa fakukteta. Takođe, hoćemo da se ponovo održe izbori za dekana, kao i da se smjene studenti povjerenici koji ne predstavljaju studente, kazao je Pilav.

Podsjetimo, profesor Bešić je ranije izjavio da razlog za povlačenje sa fakulteta leži u temeljnom nezadovoljstvu prouzrokovanom velikim brojem faktora, kao i da je to njegova lična odluka.

’’Ti faktori su proizveli disfunkcionisanje Univerziteta na način na koji ja kao akademski građanin i kao intelektualac vidim funkcionisanje Univerziteta.’Od narušavanja autonomije preko svjesnog i namjernog proizvođenja loših međuljudskih odnosa do smanjenja materijalnih uslova rada… Dakle, svi oni faktori koji bitno onemogućavaju da neko normalno funkcioniše u nekoj sredini. Način na koji funkcioniše ta institucija nije onaj način koji meni obezbjeđuje prostor u kojem ja želim da radim. Shodno tome, prosto tu više ne želim da radim”, pojasnio je tom prilikom Bešić.

Portal Analitika