Društvo

Veljović pismeno izjavio da je na Zlatici držao predavanje o NATO

 

veljovicveselin
B
ivši direktor policije i savjetnik predsjednika Filipa Vujanovića za bezbjednost Veselin Veljović, potvrdio je za Antenu M da je juče dostavio Unutrašnjoj kontroli pisanu izjavu o tome šta se desilo u kampu na Zlatici prošle subote.

Veljović pismeno izjavio da je na Zlatici držao predavanje o NATO
Portal AnalitikaIzvor



Veljović je kazao da je unutrašnjoj kontroli saopštio da je pripadnicima specijalne antiterorističke jedinice održao predavanje o NATO integracijama, posebno o podršci javnosti.

O posjeti Veljovića kampu, da podsjetimo, nijesu bili informisani niti pitani za dozvolu ni predsjednik države, ni ministar unutrašnjih poslova, ni direktor policije.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić smatra da je upravo u tome i problem. On je u emisiji „Načisto“ kazao da ima osnova za sumnju:

''Osnov za sumnju je - zašto neko od ministra krije i okuplja se iza njegovih leđa sa pripadnicima elitne jedinice, u službenim prostorijama, subotom, to je pitanje. I kada se to može dešavati i manje opasnim motivom po državu i društvo, onda se rađa pitanje da li se to može dešavati i motivom opasnijim po državu i društvo. I normalno je da sada to riješimo, da se iz tog modela ne stvore drugi koji su opasniji po državu.''

Krivokapić smatra da je pravo vrijeme da se nakon godinu sastane Savjet za nacionalnu bezbjednost kojeg ćine predsjednik Vlade, države i Skupštine:

''Ja ću sačekati taj izvještaj kontrole, pa ću onda lično tražiti, pošto imam pravo na to po Poslovniku, da se sazove Savjet za odbranu i bezbjednost, da razmotrimo sve do kraja.''

Portal Analitika