Društvo

KRIVOKAPIĆ: Ne postoji medijska mafija

krivokapic
P
redsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, kazao je sinoć, gostujući u emisiji TV Vijesti "Načisto" autora i voditelja Petra Komnenića, da u Crnoj Gori ne postoji medijska mafija, dodajući da „država ima sistemsku potrebu za medijima koje premijer napada“.

KRIVOKAPIĆ: Ne postoji medijska mafija
Portal AnalitikaIzvor

Uz to, Krivokapić je kritikovao pisanje Pobjede, nazivajući ga „kabinetskim glasilom“.

„Nije u pitanju nikakva medijska mafija i bez obzira što je dio medija iz tog konzorcijuma negativno pisao o meni, mislim da su oni neophodni ovom društvu - bez njih bi bilo manje demokratije u ovom društvu. I oni imaju grešaka koje moraju popravljati, ali nijesu medijska mafija. Ono što me brine je da su nam u tom državotvornom bloku mjeru u medijima počeli opet  donositi iz Beograda. Da sad u Crnoj Gori mjeri medije na patriotske i antidržavne neko iz Beograda, što mi je krajnje čudno“, kazao je Krivokapić, aludirajući na Vladimira Bebu Popovića, i njegov Institut za javnu politiku, koji je bio jedan od organizatora skupa o medijima na Zapadnom Balkanu „Riječ, slika i neprijatelj“, održanog od 11. do 13. novembra u Podgorici, a na koje je bilo oko 150 novinara iz zemlje i inostranstva.

Krivokapić je na pitanje novinara da li zna ko je Popović, kazao da Popovića poznaje lično, te da on (Popović), pokušava da svoje viđenje medijske scene u Crnoj Gori predstavi kao valjano.

„Ja mislim da je to viđenje jednostrano. Da ta slika ima dva kraja. Nikada nijesam bio dio progona, pa neću ni sada“, kazao je Krivokapić.

On je ocijenio negativnim to što izložbu  u Umjetničkom paviljonu u Podgorici, na kojoj je prezentirano oko hiljadu naslovnica čine „isključivo naslovnice Dana, Vijesti i Monitora“.  I Komnenić i Krivokapić su konstatovali da je riječ o pokušaju diskreditacije ovih medija, iako su obojica izjavili da izložbu nijesu vidjeli.

Portal Analitika