Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • AMBASADORI: Mandat ističe Armenku i Jovoviću, slijede Bralić, Mrdović, Šćepanović, Vlahović i Đurović

AMBASADORI: Mandat ističe Armenku i Jovoviću, slijede Bralić, Mrdović, Šćepanović, Vlahović i Đurović

mvp
U
prvoj polovini iduće godine ističe mandat ambasadorima u Turskoj, Makedoniji, misiji UN u Njujorku, Itaiji i Bosni i Hercegocini. U drigoj polovini godine moguće su i promjene ambasadara u Francuskoj, SAD, i Misiji UN u Ženevi, piše današnja Pobjeda.

 AMBASADORI: Mandat ističe Armenku i Jovoviću, slijede Bralić, Mrdović, Šćepanović, Vlahović i Đurović
Portal AnalitikaIzvor

Ambasadorima Crne gore u Grčkoj i u Srbiji, Ivu Armenku i Igoru Jovoviću ističe mandat krajem ove godine, podsjeća Pobjeda, napominjući da iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija nijesu htjeli da preciziraju ko će zamijeniti ambasadore, pozivajući se na „dobru diplomatsku prasu da se do dobijanja agremana iz zemlje prijema sa imenovanjima ne izlazi u javnost“.

Već u prvoj polovini iduće godine ističe mandat ambasadorima Crne Gore u Turskoj (Ramo Bralić), Makedoniji (Dušan Mrdović), u Misiji UN u Njujorku (Milorad Šćepanović), u Italiji (Vojin Vlahović), i Bosni i Hercegovini (Dragan Đurović).

U drugoj polovini  naredne godine moguće su i promjene ambasadora u Francuskoj (Irena Radović), SAD (Srđan Darmanović), i u Misiji UN u Ženevi (Ljubiša Perović).

Do kraja godine imaćemo zamjenu ambasadora u Atini i u Beogradu. U proj polovini 2014. godine otvoriće se Turska, Makedonija, Misija UN u Njujorku, Italija, BiH,  a u drugoj polovini godine Misija UN, Ženeva, Francuska, SAD. Početkom 2015. godine Ujedinjeni Arapski Emirati (Aleksandar Eraković), Velika Britanija (Ljubiša Stanković), i Misija pri Savjetu Evrope u Stazburu (Ana Vukadinović), rečeno je Pobjedi u MVPEI.

Crna Gora ima 25 diplomatkso-konzularnih predstavništava i to u Albaniji, Austriji, Belgiji, BiH, Francuskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Italiji, NR Kini, Makedoniji, Mađarskoj, Njemačkoj, Rusiji, SAD, Svetoj Stolici i SVMR, Srbiji, Sloveniji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bugarskoj, Rumuniji i na Kosovu.

U toku su pripreme za otvaranje ambasade u Argentini koja će pokrivati i nerezidentno Brazil i Čile, i generalnog konzulata u Minhenu, rečeno je Pobjedi.

Crna Gora ima i šest misija pri međunarodnim organizacijama, kao i dav konzulata – u Frankfurtu i u Njujorku.

 

Portal Analitika