Fudbal

Hrvatima 500 hiljada eura za plasman na SP

MandzukicHrva
F
udbalski reprezentativci Hrvatske podijeliće 500.000 eura ukoliko izbore plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Hrvatima 500 hiljada eura za plasman na SP
Portal AnalitikaIzvor

Hrvatska je zauzela drugo mjesto u A grupi i predstoje joj dvije utakmice baraža protiv Islanda, a HNS je riješio da dodatno stimuliše igrače za susrete koji odlučuju o učešću na Mundijalu.

Taj novac će HNS i igrači podijeliti u razmeri 60:40 u korist Saveza, za šta se još dolaskom Davora Šukera na čelo Saveza izborio Darijo Srna.

Ukoliko se plasiraju na Svjetsko prvenstvo, svaki reprezentativac će dobiti 20-25 hiljada eura premije, što je nešto manje nego što su izabranici Slavena Bilića dobili za prolaz Turske u doigravanju za Euro 2012 (30 hiljada eura). Ipak, tada su igrači dobijali i dnevnice, kao i premije za pobjede u kvalifikacionim utakmicama, ali to je predsjednik Davor Šuker ukinuo po dolasku na čelo Saveza.

Prva utakmica baraža između Hrvatske i Islanda igra se u petak od 20 sati u Rejkjaviku, a revanš je četiri dana kasnije u Zagrebu.

Portal Analitika