Politika

Forum žena SDP-a dijelio flajere na Cetinju

1411sdplogook
F
orum žena SDP Cetinje organizovao je, danas, podjelu flajera u tom gradu,  sagledavajući problematiku nezaposlenih žena, sa ciljem da se ukaže na potrebu stimulisanja njihovog zapošljavanja.

Forum žena SDP-a dijelio flajere na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

- Akcija je imala za cilj upoznavanje javnosti sa rješenjima i stavovima na kojima će SDP insistirati nakon lokalnih izbora i formiranja nove lokalne vlasti, čiji će biti nosilac. Socijaldemokratska partija će insistirati na izgrađivanju sistema podsticanja ženskog preduzetništva i sa posebnom pažnjom raditi na razvijanju lokalnih fondova namijenjenih subvencioniranju ženskog preduzetništva. U kontinuitetu ćemo vršiti edukaciju i pomagati ženama sa sela da se organizuju kao poljoprivredni proizvođači i raditi na razvijanju agro-budžeta, a za žene srednje generacije, dugotrajno nezaposlene, razvićemo posebne programe edukacije i prekvalifikacije. Podržavaćemo lokalne preduzetnice  smanjivanjem i oslobađanjem plaćanja komunalnih naknada i kreirati programe podrške samohranim  roditeljima, stvarajući uslove za njihovo zapošljavanje - navedeno je u saopštenju foruma, dostavljenom Portalu Analitika.

Najavljeno je da će inicirati usklađivanje radnog vremena vrtića i produženog boravka u školama sa radnim vremenom zaposlenih roditelja i na taj način ostvariti puno radno vrijeme roditelja i dodatno zapošljavanje edukovanog kadra u predškolskim i školskim ustanovama.

- Briga o rodnoj ravnopravnosti biće veoma važna odrednica buduće lokalne vlasti i okosnica socijalne politike na kojoj će naša partija posebno insistirati - zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika