Društvo

Laković sjutra dostavlja novac sudu

1411upravapolicijeok
B
ivši šef policije u Baru Vladan Laković (47) pušten je danas popodne da se brani sa slobode u postupku koji se protiv njega vodi zbog pronevjere 112.000 eura.

Laković sjutra dostavlja novac sudu
Portal AnalitikaIzvor

Portal Analitika saznaje da će Laković sjutra taj novac predati sudu. Pare za koje se tereti da ih je pronevjerio zaplijenjene su u tri policijske istrage tokom 2007. i 2008. godine. Da ih nema u

policijskom sefu utvrđeno je nedavno kada je iz Višeg suda u Podgorici stigao zahtjev da im se novac dostavi.

Izvor Portala Analitika iz istrage kazao je da je Laković ispričao da je taj novac uzeo i sklonio na sigurno zbog toga što kasa u zgradi barske policije nije bila bezbjedna. Naš izvor kaže da je on tužiocu rekao kako je prethodnih dana, kada je načuo da se krenulo u potragu za “izgubljenim

parama” sam došao u policiju i ponudio da im preda pare, što su oni odbili uz obrazloženje da za sada to nije potrebno.

Umjesto toga Lakovićeve kolege sinoć oko jedan sat iza ponoći su ga uhapsile i privele na saslušanje. Odmah je predat tužilaštvu i određeno mu je zadržavanje, ali je sudija za istragu danas odlučio da ga pušti da se brani sa slobode.

Branilac Vladana Lakovića, advokat Dragoljub Đukanović odbio je da komentariše navode policijske prijave, kao i nezvanična saznanja Portala Analitika o odbrani njegovog klijenta.

- Iznio je odbranu i pušten je da se brani sa slobode – jedino je što je Đukanović želio da kaže.

Uprava policije danas je saopštila da se Laković sumnjiči da je u prvoj polovini 2010. godine protivpravno prisvojio oko 112.000 eura.

- Novac mu je bio povjeren u službi na čuvanje. U prethodnom periodu uz potvrde privremeno je oduzet prilikom obrade tri policijska predmeta – saopštila je policija.

Navodi se da je utvrđeno da para nema kada je stigao zahtjev tužilaštva da se sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici dostavi privremeno oduzeti novac u jednom predmetu.

- Konstatovano je da se taj novac, kao i novac privremeno oduzet u još dva predmeta ne nalazi u prostorijama Centra bezbjednosti Bar – saopštila je policija.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da Laković, “prilikom primopredaje dužnosti kada je obavljena i primopredaja sredstava povjerenih u službi” svom nasljedniku nije predao taj novac.

Uprava policije je saopštila u srijedu veče da se radi o novcu zaplijenjenom u istragama koje su vođenje od 2007. do 2008. godine.

Vladan Laković na čelu policije u Baru bio je do februara prošle godine kada ga je smijenio tadašnji v.d. direktora policije Božidar Vuksanović. On je od tada neraspoređen, a na njegovo mjesto postavljen je Miloš Radulović.

Portal Analitika