Politika

DF: Đukanović strahuje od utemeljenja pravne države

1411dflogook
Đ
ukanovićeva sklonost neistinama, dobro poznata u dužem periodu crnogorskoj javnosti, dobija u vrijeme izbora opsesivno patološke dimenzije. Đukanović bestidne laži ponavlja baš sada, tokom kampanje za lokalne izbore, jer je očigledno u strahu od poraza, preciznije od utemeljenja pravne države u Crnoj Gori, ocijenjeno je u reagovanju Demokratskog fronta na istup predsjednika DPS-a na završnoj konvenciji te partije u Mojkovcu.

DF: Đukanović strahuje od utemeljenja pravne države
Portal AnalitikaIzvor

- Iako više puta javno i dokumentovano demantovan od strane predsjednika Demokratskog fronta, Đukanović nastavlja sa bezočnim i providnim lažima, ne bi li uvukao svakog oponenta kriminalizovane države  u blato njegovog poimanja politike kao nemoralne dijelatnosti kojom se ostvaraju lična i porodična bogaćenja. Bezočno pokušavajući da potcijeni crnogorsku javnost Đukanović se ne libi  da pominje svog političkog oca iz Beograda koji ga je instalirao u crnogorsku  vlast da bi zajedno otpočeli ratove na prostoru Jugoslavije. Istina, Đukanović je nadmašio svog učitelja kojeg je napustio pri prvoj promjeni odnosa snaga na Balkanu, zadržavajući svoj regionalani primat u pljačkanju i kriminalizovanju svoje zemlje - navodi se u reagovanju DF-a.

Očekuju  da će se “demagogija i kukavičluk predsjednika DPS-a”  pojačati u narednom periodu,  “jer je očigledno sve veće raspoloženje građana za kraj kriminala i pljačke u Crnoj Gori, za politički kraj Đukanovićeve zamišljene i dobrim dijelom realizovane privatne države”.

- Dakle, očekujemo da će nemoralnim podmetanjima drugima, sebi suprotnim, nastaviti kukavičluk suočavanja sa otvorenim problemima na koje ga upozoravaju ne  samo opoziciona javnost, već Evropska unija, pa i koalicioni partner koji ovih dana javno traži izvještaj o ,,finansijskim bahanalijama” u KAP-u. Ne sumnjamo  da će Đukanović, najbogatiji čovjek, uz svoju sestru i brata u Crnoj Gori u vremenu pljačke i nezakonitosti u državi, kukavički izbjeći teme krađa, široki repertoar od struje do izbora, bestidno nastavljajući da blati sve one koji se zalažu za demokratsku i odgovornu državu. Ipak, vrijeme demokratskih promjena  dolazi, strah Đukanovića je vidljivo sve veći, a javnost će izdržati i ovu poslednju fazu sedmostrukog premijra, ovoga puta u očiglednom delirijumu - zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika