Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • LAZOVIĆ I KONJEVIĆ: Procjena vrijednosti imovine Glavnog grada 300.000 eura veća od procjene Ministarstva finansija

LAZOVIĆ I KONJEVIĆ: Procjena vrijednosti imovine Glavnog grada 300.000 eura veća od procjene Ministarstva finansija

1411vujicalazovicok
U
zajedničkoj reakciji vicepremijera Vujice Lazovića i ministra unutrašnjeg poslova Raška Konjevića na izjavu gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše ističe se da je Vlada Crne Gore raspravljala o prijedlogu izmirenja poreskog duga Glavnog grada Podgorice i da je taj materijal  vraćen jer je Vlada željela da ispoštuje zakonitost u svom radu i zaštiti interese budžeta države Crne Gore.

LAZOVIĆ I KONJEVIĆ: Procjena vrijednosti imovine Glavnog grada 300.000 eura veća od procjene Ministarstva finansija
Portal AnalitikaIzvor

-Materijal je vraćen uz saglasnost predlagača, Ministarstva finansija i predsjednika Vlade, koji je predsjedavao sjednicom, sa instrukcijom Ministarstvu finansija o daljem postupanju i potrebnoj doradi materijala- navodi se u reagovanju Lazovića i Konjevića, dostavljenom Portalu Analitika.

Naglašavaju da je ključni razlog odbijanja materijala razlika u procjeni vrijednosti imovine koju je uradio Glavni grad, a koja je bila preko 300.000 eura veća od procjene Ministarstva finansija.

- Prihvatanjem takvog materijala budžetu Crne Gore bi bila nanesena šteta u tom iznosu. Možda je suma od 300.000 eura za Mugošu sitnica, ali je za Vladu bila upozorenje da se stvari trebaju dodatno provjeriti u zaštiti interesa javnih finansija- zaključuje se u reagovanju.

Portal Analitika