Svijet

Kako su odvojili ćerke od televizora?

1411mekporodica
T
im
i Keri Mek, roditelji dvije djevojčice, našli su rješenje kako da odvoje ćerke od televizora i kompjutera, te isplanirali niz aktivnosti koje moraju obaviti za godinu dana.

Kako su odvojili ćerke od televizora?
Portal AnalitikaIzvor

Naime, njih dvoje su postali zabrinuti da će djevojčicama djetinjstvo proći ispred televizora zbog čega su odlučili da zadaju sebi i djeci 100 izazova koje će kroz godinu dana morati da prevaziđu.

Umjesto da sjede na kauču ispred TV-a, Ejmi, Ela, Tim i Keri kreću put prirode u nove pobjede. Spavanje u šatoru i vrećama u sred šume, rafting, planinarenje bilo po snijegu ili po kiši, posjeta Londonu, čišćenje plaža samo su neke od aktivnosti koje su porodično obavili.

"Mi smo normalna i obična porodica, čak i nismo nešto avanturistički nastrojeni. Ipak, kada smo vidjeli kako djeca danas odrastaju, pa i naša, odlučili smo da nešto preduzmemo“, kaže gospodin Mek, učitelj u školi za djecu sa posebnim potrebama.

"Mislim da današnja djeca mnogo vremena provde u kući. Čak i kada su aktivni, mislim da nisu dovoljno slobodni da se izraze. Veoma su zaštićeni od svih vrsta rizika, što ih sputava da budu sposobniji“, dodaje Tim Mek.

Tim ističe da prvi pazi na bezbjednost svoje djece kada idu u pohode, ali da svakako njegove ćerke moraju da nauče kako da se snađu u nepredviđenim situacijama, ako na primjer, upadnu u šumsku zamku.

Mama dvije djevojčice, Keri kaže da u početku nije bila oduševljena ovom idejom.

"U početku nisam uopšte bila oduševljena, ali kasnije sam shvatila koliko je ovo nevjerovatno iskustvo. Kao prava porodica savladali smo 100 izazova za godinu dana i postali jači“, rekla je ona

Jedno je svakako sigurno, desetogodišnja Ejmi i osmogodišnja Ela moći će da se ponose svojim djetinjstvom i uspomenama koje će iz njega ponijeti.

Izvor: b92.net

Portal Analitika