Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • VUJANOVIĆ TANOKU: Crna Gora će i dalje biti snažno posvećena evropskim i evroatlanskim integracijama

VUJANOVIĆ TANOKU: Crna Gora će i dalje biti snažno posvećena evropskim i evroatlanskim integracijama

1311Filip-Vujanovic
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je člana Evropskog parlamenta i stalnog izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarlsa Tanoka.

VUJANOVIĆ TANOKU: Crna Gora će i dalje biti snažno posvećena evropskim i evroatlanskim integracijama
Portal AnalitikaIzvor

„Predsjednik je iskazao poštovanje Evropskom parlamentu za podršku i pomoć u evropskim integracijama Crne Gore, ocjenjujući da smo u važnoj fazi pristupnog procesa. Iznio je očekivanje otvaranja poglavlja 23. i 24. kao i poglavlja koja su pripremljena za otvaranje u pregovaračkom procesu. Predsjednik je istakao uvjerenje da će naša država i svi subjekti društve biti i nadalje snažno posvećeni evropskim i evroatlanskim integracijama i da će Evropski parlament iskazati puno razumijevanje za taj strateški integracioni cilj Crne Gore“, navodi se u saopštenju kabineta Vujanovića.

Kako se navodi u saopštenju izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarls Tanok je saopštio da je Crna Gora pouzdan partner pristupnih pregovora uz ubjeđenje da će i nadalje biti dobar primjer regiona. On je rekao da očekuje da će Crna Gora afirmisati sve vrijednosti koje su u funkciji razvoja radi ostvarenja njenih integracionih interesa.

Foto: balkaneu.com

 

Portal Analitika